nieuws

Helene (47) heeft een relatie met twee mannen: 'Eén partner is zo saai'

In de LINDA.tv-serie ‘Liever met z’n drietjes’ zien we Helene, Jan en Jan die een relatie met z’n drieën hebben. In twaalf korte afleveringen laat het trio zien hoe het is om zo te leven.

| Jules de Keiser

Wij spraken Helene (47) over de relatie tussen haar en haar mannen.

Lees ook
Jan en Helene: ‘Soms liggen we met z’n vieren in bed’

Polyamorie
In het dagelijks leven is Helene masseuse, werkt zij met paarden en is ze verliefd op twee mannen: Jan (47) en Jan (50). Helene: “Onze driehoeksverhouding, ook wel polyamorie genoemd, komt van alle drie de kanten. Zij zijn mijn ‘Jannen’ en ik ben hun Helene. Met de ene ben ik getrouwd en de andere is mijn vriend.”

Niet standaard
In haar omgeving vindt iedereen Helenes relatie heel normaal. Soms moeten mensen er even aan wennen, maar de 47-jarige masseuse zegt nooit echt standaard te zijn geweest. “Op de middelbare school was ik al verliefd op de gymjuf, de krantenjongen én een jongen uit een hogere klas. Tegelijk. Mensen vinden het dus ook helemaal niet raar dat ik nu met twee mannen heb. Een van mijn ‘Jannen’ heeft ook een vriendin. Zij is bi en daar mag ik soms ook weleens van genieten.”

Meest gestelde vragen
Mensen willen volgens Helene altijd weten of de mannen samen ook sex hebben. “Qua sex ben ik het middelpunt, zonder mij doen de mannen eigenlijk niks. Maar als ik er wel bij ben, dan zijn we echt met z’n drieën. We zijn gewoon alle drie verliefd op elkaar”, legt Helene uit. “Iedereen is ook altijd benieuwd of er sprake is van jaloezie, maar dat speelt in onze relatie niet.”

Beetje saai
Op de vraag of ze niet “gewoon” met één partner een relatie kan hebben, antwoordt ze: “Nou, ik vind dat een beetje saai, ook qua sex . Met maar één partner mis je toch iets. Ik heb weleens sex met de ene Jan als de andere Jan op vakantie is, maar dat voelt toch minder goed dan wanneer we het bed met z’n drieën delen. En niet alleen in bed, bij alles wat we doen willen we samen zijn.”

Trouwen met z’n drietjes
Helene en haar ‘Jannen’ wonen met z’n drieën in één huis: ze staan alle drie ingeschreven op hetzelfde adres. “Het liefst trouwen we ook, maar dat zou bigamie zijn en dat is strafbaar. Fiscaal en erfrechtelijk is dat ook lastig. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat trouwen ook wettelijk kan. Nu met de ChristenUnie in de regering zit zo’n verandering al helemaal ver weg in de vrieskist.”

Lees ook
Simone (30) heeft een relatie met twee mannen: ‘Ik help mijn partners bij het klaarmaken voor hun dates’

De eerste aflevering van ‘Liever met z’n drietjes’ is vanaf nu op LINDA.tv te zien.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDA.tv / LINDAnieuws | Foto: LINDA.tv / LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser