nieuws

Heleen van Royen (53) over haar 'Sexdagboek': 'Mijn dochter wil het echt niet lezen'

Heleen van Royen (53) over haar 'Sexdagboek': 'Mijn dochter wil het echt niet lezen'

Heleen van Royen bracht in juni haar nieuwe boek ‘Sexdagboek’ uit. Daarin beschrijft ze hoe een jaar sex met haar vriend Bart er voor haar uitzag en geeft ze tips.

| Erik van Dam

Op 29 en 30 september komt ze erover vertellen tijdens het LINDA.festival. We spraken haar over wat ze daar van plan is.

Eng project

Het boek is nu al een paar maanden uit en wordt goed ontvangen. “Het was best een eng project. Ik stond natuurlijk al wel bekend als iemand die uitgesproken is, maar ik heb er toch even wakker van gelegen. Zou het goed vallen, of zou ik voor gek worden verklaard?”, vertelt Van Royen. “Maar dat viel echt ontzettend mee. Vrouwen begrijpen waarom ik dit heb gedaan: om ze een steuntje in de rug te geven in hun seksleven.”

Speeltjes en vibrators

“Ik krijg zulke leuke reacties. Ook van veel jonge meiden. Via Instagram reageren veel vrouwen die zeggen dat ze er zo blij mee zijn. Dat ze nu speeltjes hebben besteld, of dat ze inmiddels middenin een vrijpartij op durven te staan om een vibrator te pakken. We denken allemaal dat vrouwen allang bevrijd zijn, maar iedereen begint ergens en loopt dan tegen dingen aan. Ik hoop dat ik met het boek en met de workshop bij LINDA.festival die schroom verder kan wegnemen. Durf ik dit wel, kan ik dat wel? Daar moeten ze achter komen. En met hun partner over kunnen praten.”

Zoon en dochter

Je moeder die een seksdagboek uitbrengt? Heleens kinderen Olivia (25) en Sam (22) keken er niet echt van op. “Ze kennen me al hun hele leven”, lacht Heleen. “Mijn dochter vond het heel goed dat ik het schreef. Die is ook echt een feminist. Ze zei er alleen ook bij: no way dat ik het ga lezen. En dat snap ik natuurlijk. Eén van haar beste vriendinnen was er ook heel blij mee. Die zei dat ze het zeker ging lezen, omdat ze zichzelf te preuts vond. Mijn zoon zei eerst wel: moet dat nou? Maar nu vindt hij het ook leuk.”

LINDA.festival

Op 29 en 30 september staat Heleen in de kas bij het LINDA.festival. Dan praat ze over haar seksdagboek en geeft ze tips. Ook verkoopt ze haar boek en signeert ze exemplaren. “Wat ik wil meegeven is: van een goed seksleven heb je je hele leven plezier. Weet je wat sex voor mij betekent? Levenslust. Ik voel me erna altijd levendig en blij. Zolang je gezond bent van lijf en leden is het echt een aanwinst, het geeft zo’n fijn gevoel. We zitten al zoveel in ons hoofd, op internet, op mobieltjes. Hoe heerlijk is het dan om echt met sex bezig te zijn?”

NIEUWS | INTERVIEW | LINDA.FESTIVAL

Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser