nieuws

De 83-jarige Ali heeft na een verwoestende brand alleen zijn kitten nog

De 83-jarige Ali heeft na een verwoestende brand alleen zijn kitten nog

De 83-jarige Ali uit Turkije verloor deze week al zijn bezittingen nadat zijn huis volledig afbrandde. Het enige wat hij nog heeft, is zijn kitten.

| Raounak Khaddari

Een foto waarop de 83-jarige man aangedaan zijn kitten beschermt maakt online veel indruk.

Lees ook
Kat verminkt door vuurwerk, baas looft beloning uit voor tip naar dader

Ongeluk
Ali Meşe woont met zijn familie in Turkije, in de provincie Ordu. Toen hij afgelopen week het houtfornuis wilde aansteken, ging het mis. Meşe morste benzine waarna zijn hele huis in vlammen opging.

Ali verliet alles behalve kitten

Te laat
De brandweer kwam helaas te laat om nog iets van het huis te kunnen redden. Gelukkig konden Ali en zijn familieleden het pand op tijd verlaten en hebben ze slechts lichte brandwonden aan het ongeluk overgehouden.

Enige bezit
Maar niet iedereen kon op tijd wegkomen. De vier andere katten van Meşe hebben de brand niet overleefd. Alleen kitten Sarikiz kon op tijd ontkomen aan de vuurzee. Op de video hieronder is te zien hoe de man aangedaan zijn kat beschermt.

Oproep
Op sociale media hebben mensen opgeroepen om de man en zijn familie te helpen en dat heeft gewerkt. Ali is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en er wordt een sociale woning klaargemaakt voor hem en zijn familie. In de tussentijd heeft de man een tijdelijk huis toegewezen gekregen door de Bolu Social Aid and Solidarity Foundation.
Ali heft alleen nog kitten

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: DailyMail | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser