Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Hardlopers opgelet: een uurtje rennen levert meer op dan je denkt

Hardlopers opgelet: een uurtje rennen levert meer op dan je denkt

Hardlopen is goed voor je, dat is geen verrassing. Maar onderzoekers van de universiteit van Iowa hebben onderzocht dat een uurtje hardlopen wel hèèl gezond is.

| Steve van Velzen

Volgens de wetenschappers zou elk uur hardlopen, zeven uur aan je leven toevoegen.

Lees ook
6 x gymmen met Arie: met wat afwisseling wordt alles leuker

Positieve effecten
Zelfs 5 tot 10 minuten rennen heeft positieve effecten op je gezondheid. Volgens de onderzoekers blijkt dat een klein stukje hardlopen per dag het leven verlengt. Mensen die regelmatig een rondje hardlopen zouden zelfs de kans op vroegtijdig overlijden met veertig procent verminderen. Prima reden om vanavond je hardloopschoenen onder het stof vandaan te halen.

Winst
Mensen die twee keer per week een uur hardlopen, zijn in veertig jaar tijd maar liefst zes maanden kwijt aan rondjes rennen. Maar volgens de wetenschappers staat daar een winst van 3,2 levensjaren tegenover. Tel uit je winst! Er zit natuurlijk wel een maximum haalbare winst aan het hardlopen, want je kan jezelf niet onsterfelijk lopen. Helaas.

Blessures
Het is overigens niet alleen rozengeur en maneschijn voor hardlopers. Mensen die vaak rennen, lopen ook meer risico op blessures.

NIEUWS

Bron: New York Times | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser