Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Groep mannen verspreidt naaktfoto's van Nederlandse tieners in besloten netwerk

Groep mannen verspreidt naaktfoto's van Nederlandse tieners in besloten netwerk

Tientallen Nederlandse jonge meisjes zijn het slachtoffer geworden van hackers, die naaktfoto’s van de meisjes hebben gestolen en verspreid in een besloten online netwerk.

| Marloes van Wijnen

Dat schrijft RTL Nieuws, na undercover onderzoek.

Jonge slachtoffers

De duizenden foto’s en video’s, veelal uit de privécollecties van deze meisjes, gaan volgens de nieuwssite rond in het besloten netwerk. De jonge slachtoffers zijn vaak tussen de twaalf en achttien jaar, en weten meestal niet eens dat ze gehackt zijn. Deze meisjes zitten vaak nog op de middelbare school. Uit het onderzoek is gebleken dat óók meisjes die niet seksueel getinte naaktfoto’s maken – denk aan een onschuldige selfie na een zonnebanksessie of in een pashokje – gevaar lopen.

Op naam gesorteerd

Het besloten netwerk is toegankelijk voor zo’n zestig mannen en jongens, die verplicht allemaal ook naaktfoto’s van meisjes moeten delen als ze toegang willen tot de ‘verzameling’. Volgens RTL Nieuws worden de meisjes in mapjes op naam gesorteerd. Het netwerk zou nog maar enkele weken bestaan.

Zo gaan ze te werk

Het lukt de hackers om aan de foto’s te komen, door eerder gelekte wachtwoorden uit te proberen. Als dit wachtwoord nog steeds hetzelfde is, krijgen zij toegang tot accounts van de slachtoffers, zoals een Google- of iCloud-account. Daar vinden ze onder andere foto’s en video’s, maar ook andere privé documenten zoals WhatsApp-gesprekken.

Lees ook
Deze mannen delen online naaktfoto’s van vrouwen en meisjes: ‘Een verzamelwoede’

Meer weten? Lees het hele onderzoek van RTL Nieuws hier.

NIEUWS

Bron: RTL Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser