nieuws

Haal je aussie uit het vet: Thunderdome komt terug

Haal je aussie uit het vet: Thunderdome komt terug

Kaalgeschoren en strakke koppies, ‘reefteven’ en op je dikke vette Nike Air Max de hele avond hakken. Dat waren in de jaren negentig de ingrediënten van Thunderdome.

| Martine Schut

Goed nieuws: na vijf jaar keert het hardcorefeest terug naar de Jaarbeurs.

Lees ook
Meisje legt hardcore-festival stil met levensgevaarlijke klim

Cult
Thunderdome groeide in het begin van de jaren negentig uit tot een wereldwijd fenomeen. Het iconische dancefeest heeft de afgelopen jaren een ware cultstatus gekregen. Dat wordt ook benadrukt door de meer dan tweeduizend mensen die een tatoeage van Thunderdome op hun lichaam dragen. Op 28 oktober wordt in Utrecht het 25-jarig bestaan gevierd met een ode aan de hardcore.

Kaartje kopen
De laatste editie van Thunderdome – The Final Exam – dateert alweer van vijf jaar geleden. In de RAI in Amsterdam kwamen toen liefhebbers van hardcoremuziek uit 37 verschillende landen bijeen voor wat destijds als de laatste editie werd beschouwd. De line-up voor Thunderdome: 25 Years of Hardcore wordt binnenkort bekendgemaakt. De Hard-pashouders kunnen vanaf 24 februari tickets kopen. De inschrijvingen voor Early Raver starten in april en de reguliere kaartverkoop op 24 juli.

Wat deed je ook alweer op gabberfeesten? Hakken en ‘rondjes lopen’. Deze video is een klassieker:

NIEUWS | LIFESTYLE

Bron: ANP | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser