nieuws

Haal die slee maar van stal: het gaat écht sneeuwen, en niet zo'n beetje ook

Haal die slee maar van stal: het gaat écht sneeuwen, en niet zo'n beetje ook

Dat er sneeuw gaat vallen dit weekend wisten we al. Dat we van die sneeuw ook echt sneeuwpoppen kunnen bouwen, dát nog niet.

| Pim Prins

Er wordt een behoorlijke hoeveelheid neerslag verwacht dit weekend, zo blijkt.

Lees ook
Laten we kerst verschuiven naar dit weekend want er is kans op sneeuw

Pas op: gladheid
Een koude luchtstroom uit Siberië gaat volgens Weerplaza voor vijf centimeter sneeuw zorgen. De voorpret begint vrijdagavond al, dan krijgen we wat natte sneeuw. Wel oppassen geblazen, want vooral in het oosten en noordoosten van het land kan dat gladheid veroorzaken. In de rest van het land kan het ook glad worden door bevriezing van natte wegen.

Koning Winter
Zaterdag trekt er veel neerslag over het land, maar zondag klopt koning Winter écht aan. Vermoedelijk komt dan vanuit het zuidwesten sneeuw ons land binnen. Mogelijk gaan die sneeuwbuien in de loop van de middag of avond over in regen, dus dan verdwijnt het sneeuwlaagje alweer.

Code geel
In aanloop naar het winterse weer geeft het KNMI voor vandaag code geel af voor de provincie Noord-Holland, in verband met zware windstoten – tot rond 90 kilometer per uur – in het noordwestelijk kustgebied. In de avond neemt de wind in kracht af. Weerplaza waarschuwt daarnaast dat regen vanavond voor een zeer drukke avondspits kan zorgen.

NIEUWS

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser