Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Grote verkeershinder verwacht door sneeuw, Rijkswaterstaat en NS adviseren thuis te werken

Grote verkeershinder verwacht door sneeuw, Rijkswaterstaat en NS adviseren thuis te werken

Dit is het ochtendnieuws van maandag 11 december: Interpol onderzoekt dood fotomodel Ivana Smit, zanger Queens of the Stone Age trapt fotografe en noodkreet van gepeste jongen (VS) gaat wereld over.

| Martine Schut

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Meer sneeuw in aantocht: ‘Blijf thuis als het kan’

Vanwege gladheid is het volgens Rijkswaterstaat gevaarlijk om de weg op te gaan. De rijomstandigheden zijn naar verwachting nog zwaarder dan gisteren. In de loop van de middag gaat het opnieuw zwaar sneeuwen (op sommige plekken wordt vijftien centimeter verwacht), wat in de avondspits voor problemen kan gaan zorgen. Daarom is door het KNMI opnieuw code oranje (grote kans op gevaarlijk of extreem weer) afgegeven. Mensen die vanuit huis kunnen werken, wordt aangeraden dat te doen. Vanwege de hoeveel sneeuw die verwacht wordt heeft ook de NS net als gisteren de dienstregeling aangepast. Er rijden minder treinen en reizigers moeten rekening houden met extra volle treinen, vertraging en meer overstappen. De KLM heeft wegens de verwachte sneeuw 122 vluchten gecanceld.
(ANP)

Interpol onderzoekt dood fotomodel Ivana Smit

Ivana’s familie gelooft niet dat ze zomaar van een balkon in Kuala Lumpur is gevallen. “Er zijn zoveel vragen waar we geen antwoord op krijgen van de politie. De ouders mogen het autopsierapport niet eens inzien. Ivana kan niet zomaar van een hoge balustrade vallen. Wij denken eerder dat ze is geduwd”, zegt Fred Agenjo, de oom van de jonge vrouw in het AD. Ivana was in Maleisië op vakantie en hoopte door te kunnen breken als model. Op de fatale nacht van acht december is ze met een echtpaar mee naar huis gegaan, vermoedelijk om te feesten. Diezelfde nacht is ze door onbekende oorzaak van een balkon op de twintigste verdieping gevallen en terecht gekomen op de zesde etage van hetzelfde gebouw, waar haar naakte lichaam werd gevonden. Volgens de politie is er sprake van een ongeluk.
(AD)

Kerstreclame PLUS raakt gevoelige snaar

Het zou een pijnlijke reclame zijn voor kinderen van gescheiden ouders. ‘Wat verdrietig zeg. Als je het thema gescheiden ouders gebruikt in je reclame, laat dan zien dat kerst gezellig is ook al vier je het gescheiden. Ik hoop dat kinderen van gescheiden ouders deze reclame niet zien.’ En: ‘Mijn ouders zijn net een maand gescheiden en van deze reclame ga je gewoon kapot’, zijn een paar van de reacties die op YouTube onder de video zijn geschreven. PLUS in een reactie tegen het AD: “We gunnen iedereen een kerst met de mensen die hen lief zijn, daarom hebben we voor deze insteek gekozen. We begrijpen echter heel goed dat onze commercial emoties oproept. Zeker bij kinderen die te maken hebben of hebben gehad met een vechtscheiding. De bedoeling van de commercial is dat hij mensen raakt en hopelijk inspireert om er, ondanks alles, toch een bijzondere kerst van te maken.”
(AD)

Vliegtuig maakt tussenstop om dronken vrouw

De Zwitserse ging volgens de politie door het lint toen de crew haar champagne weigerde. Ze liet zich niet kalmeren en werd agressief. Daarop was de piloot het zat: hij zette het toestel, dat afgelopen weekend van Moskou naar Zürich vloog, tussentijds in het Duitse Stuttgart aan de grond. De vrouw, die business class vloog met luchtvaartmaatschappij Swiss Air, moest uitstappen en ter plekke vijfduizend euro betalen. De opstandige passagier wilde vervolgens weer aan boord gaan, maar de piloot weigerde haar mee te nemen. Het toestel vertrok daarop met de 43 andere passagiers.
(ANP)

Zanger Queens of the Stone Age trapt fotograaf

Lauren Chelsea belandde in het ziekenhuis door de verwondingen die ze opliep. De concertfotograaf meldt op Instagram dat ze een pijnlijke nek heeft, een gehavende wenkbrauw en last heeft van misselijkheid. De vrouw zette de foto’s van het incident, dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Los Angeles, op internet. Te zien is dat zanger Josh Homme vanuit het niets een schop geeft richting Lauren, die vooraan staat bij het concert van de band. De vrouw heeft aangekondigd aangifte te zullen doen bij de politie. Homme heeft via Twitter zijn excuses aangeboden. Hij ging naar eigen zeggen helemaal op in zijn optreden en had niet de bedoeling haar te raken.
(Variety)

Noodkreet van gepeste jongen (VS) gaat wereld over

Keaton Jones vertelt huilend dat klasgenoten hem bespotten en besmeuren met eten. Moeder Kimberley maakte afgelopen vrijdag de video op verzoek van de jongen zelf, nadat hij haar had gevraagd hem op te halen van school omdat hij (opnieuw) gepest werd tijdens de lunch. De jongen wil graag van de pesters weten waarom ze het doen. ‘Dit is niet goed’, zegt de jongen aangeslagen in de video. De noodkreet is inmiddels meer dan 21 miljoen keer gedeeld op Facebook in een paar dagen. De video bereikte niet alleen de pesters op de middelbare school van Keaton. Bekende Amerikanen zoals Dr. Phil, Patricia Arquette en Mark Ruffalo steunen hem. Ook de Amerikaanse president Donald Trump steekt de jongen via Twitter een hart onder de riem. Verder is op social media de hashtag #standwithkeaton in het leven geroepen.
(Facebook)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser