Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Groep christenen uit Lelystad start initatief 'ikstanaastje' vanwege Nashville-verklaring

Groep christenen uit Lelystad start initatief 'ikstanaastje' vanwege Nashville-verklaring

Het is het nieuws van de dag: de Nashville-verklaring. Die maakt veel los in Nederland. Zo ook bij een groep christenen uit Lelystad, die om deze reden een initiatief zijn gestart.

| Yara Mureau

Daarmee wordt nog duidelijker dat lang niet álle christenen achter de Nashville-verklaring staan.

Nashville-verklaring

In de Nashville-verklaring staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit. In het pamflet staat dat het huwelijk iets is tussen één man en één vrouw. Maar daar staan niet alle christenen volledig achter. Een groep christenen uit Lelystad start daarom met het initiatief ikstanaastje.

Lees ook
Tim (29) over Nashville-verklaring: ‘We zetten de klok niet stil, we draaien de wijzers achteruit’

Ikstanaastje

‘We willen niet zozeer een tegenreactie zijn, maar een statement maken: we staan voor een diverse, inclusieve en veilige kerk voor iedereen. Ons hart gaat uit naar iedereen die zich, om wat voor reden dan ook, niet thuis of geaccepteerd voelt in de kerk’, schrijft de groep op zijn website. ‘We hopen dat zoveel mogelijk christenen en niet-christenen de petitie zullen ondertekenen om hiermee een hartverwarmend geluid naar de LGHBTI-community te laten horen en naar de rest van de samenleving.’ Mocht je de actie willen steunen, dan kan dat hier.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ikstanaastje.nu | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser