Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Gordons moeder over zijn coming-out: 'Had ik maar een kussen op je gezicht gedrukt'

Gordons moeder over zijn coming-out: 'Had ik maar een kussen op je gezicht gedrukt'

Gordon stopt na 25 jaar met professioneel zingen en daarom blikt RTL in ’25 Jaar Gordon: Groots En Meeslepend’ terug op zijn leven tot nu toe. En dat was niet altijd even mooi.

| Boris Lemereis

De reactie van zijn moeder toen hij uit de kast kwam, was bijvoorbeeld bikkelhard.

Lees ook
Poedelpermanent en goocheltrucs: Gordon ligt in een deuk bij zijn eigen afscheid

Kussen
Gordons moeder overleed in 2010. In de documentaire bezoekt hij haar graf en haalt hij herinneringen aan haar op. En die zijn niet allemaal positief. Gordons moeder heeft nooit echt geaccepteerd dat hij homoseksueel is. “De periode dat ik uit de kast kwam, zei ze de meest vreselijke dingen. Waarvan je denkt: hoe kun je zoiets zeggen over je eigen kind? ‘Had ik maar een kussen op je gezicht gedrukt.’ Dat is toch vreselijk?”

Aspirientje
Haar eerste reactie was niet veel beter, ondanks dat Gordons zus haar er al op had voorbereid dat Gordon homo zou kunnen zijn. “Ga maar naar de dokter. Met een aspirientje gaat het over”, was de reactie van zijn moeder. En tot op de dag van haar overlijden, heeft ze zijn homoseksualiteit nooit volledig geaccepteerd.

Vergeven
Maar de band tussen Gordon en zijn moeder was uiteindelijk toch goed. Hij heeft haar vergeven, zegt hij. “Ze heeft al mijn vriendjes altijd met open armen ontvangen. Nou ja, allemaal… de leukste.”

Bekijk de hele aflevering van 25 Jaar Gordon: Groots en Meeslepend hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: RTL | Foto: Still Documentaire

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Chantal Heuts-LaevenChantal Heuts-Laeven

Helaas hebben ouders niet in de gaten welke grote levenslange impact dergelijke opmerkingen hebben.... ????Want die draag je echt je leven lang mee...

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser