Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Glennis Grace pakt Amerika volledig in met vlekkeloze 'America's Got Talent'-auditie

Gisteravond maakte de Amerikaanse televisiekijker kennis met ‘onze’ Glennis Grace (39). Met haar auditie bij ‘America’s Got Talent’ pakte ze niet alleen de jury in, maar ook de rest van de VS.

| Justine Wouterson

Uit talloze reacties van Twitteraars blijkt dat Glennis met haar Whitney Houston-cover de Amerikanen volledig omver geblazen heeft.

Lees ook
Dit zijn de eerste beelden van de auditie van Glennis Grace in ‘America’s Got Talent’

Stotterende Simon Cowell

Nadat Glennis – die tijdens haar optreden al beloond werd met een staande ovatie – de laatste noot van Run To You gezongen had, werd ze overladen door complimenten en mooie woorden van de overdonderde juryleden. “Je ziet er geweldig uit, je klinkt geweldig. Ik heb het idee dat ik al naar een ster zit te kijken”, komt er na wat gestotter uit bij Simon Cowell.

Lofzang

“De enige reden dat je nog geen ster bent, is omdat wij jou nog niet waren tegengekomen. Wat hebben wij een geluk dat wij jou op dit podium mogen zien knallen”, aldus zijn collega Howie Mandel. Er volgt een tweede lofzang op Twitter door verbouwereerde kijkers van de populaire talentenjacht:

https://twitter.com/drmarcsaulnier/status/1011774903710814208

Waar kennen we haar ook alweer van?

Dat Glennis nog geen ster is, hebben de mannen natuurlijk niet helemaal goed. Glennis is immers wel al een grootheid in de muziekwereld, maar boekte tot voor kort voornamelijk succes binnen Nederland. Al in 1994 maakten wij kennis met de buitengewoon goede zangeres, toen zij op vijftienjarige leeftijd – nadat ze loog dat ze zestien was om mee te kunnen doen – Henny Huismans Soundmixshow won met een Whitney-nummer.

Doorbraak

Verwacht werd dat dat het begin zou zijn van een glansrijke carrière, maar in de jaren die volgden, flopte plaat na plaat en eindigde ook een Eurovisie Songfestival-avontuur in 2005 in een teleurstelling. Haar échte doorbraak volgde in 2011, toen haar deelname aan De beste zangers van Nederland haar in één klap op de kaart zette. Haar vertolking van Xander de Buisonjés Afscheid belandde op nummer één in de hitlijsten, wat een nieuwe start bleek voor de o zo getalenteerde Glennis.

Succes over de grens

Sindsdien scoort haar muziek beter, speelt ze voor steeds grotere zalen – tot uitverkochte Ziggo Domes aan toe met de Ladies of Soul – en belandde ze zelf als jurylid in meerdere talentenjachten. Nederland is van Glennis gaan houden, maar met zó’n grootse stem verdient ze net zoveel succes over de grens.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | MUZIEK

Bron: Twitter | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sonja TimmermanSonja Timmerman

Glennis kan mensen tot tranen brengen met haar stem. Zo zuiver en mooi.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser