nieuws

Gigi Hadid en Zayn Malik onder vuur, 'Vogue' zegt sorry

Gigi Hadid en Zayn Malik onder vuur, 'Vogue' zegt sorry

Modemagazine ‘Vogue’ zette Gigi Hadid en Zayn Malik op de cover als ‘genderfluid’ stel, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

| Jorieke van Noorloos

Het blad biedt nu z’n excuses aan voor de fotoshoot.

Lees ook
Gigi Hadid en Zayn Malik ontvangen kritiek na ‘Vogue’

‘VOGUE’
In een interview met Vogue praten Zayn Malik, Gigi Hadid en haar broertje Anwar over ‘gender fluidity‘, dat inhoudt dat een persoon zich niet met per se met één geslacht identificeertZij vertellen dat je vooral kleding moet dragen waarin je jezelf prettig voelt, ongeacht voor wie het eigenijk bestemd is.

Kritiek
Niet iedereen kon de shoot waarderen. Volgens de critici ben je niet zomaar ‘genderfluid’ bij het aantrekken van bepaalde kleren. Vogue zegt hierover: ‘Het was onze bedoeling om de impact van ‘genderfluid’ gemeenschappen op mode en cultuur te belichten. Het spijt ons dat we het niet goed hebben weergegeven en we beseffen dat we de plank hebben misgeslagen’.

MODEHUIZEN
Modehuizen als Gucci, Chanel en Prada speelden afgelopen seizoenen al met de ‘grenzen’ van dames- en herenmode. Vrouwen zijn op de catwalk te zien in pakken en mannen dragen jurken. Miuccia Prada en Calvin Klein (onder Raf Simons) hebben zelfs collecties gelanceerd waarin helemaal geen onderscheid werd gemaakt tussen mannen- en vrouwenkleding.

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Vogue, Twitter | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser