nieuws

Gewonde agent Kanaleneiland ontvangt veel steunbetuigingen na val uit flat

Gewonde agent Kanaleneiland ontvangt veel steunbetuigingen na val uit flat

De agent die deze week gewond raakte toen hij zich uit een brandende flat in Utrecht liet vallen, ontvangt veel steunbetuigingen. Mensen sturen hem massaal kaartjes en bloemen toe.

| Boris Lemereis

Op social media bedankt wijkagent Lourens Roseboom iedereen voor de steun voor de agent.

Lees ook
Dode 70-jarige vrouw gevonden na explosie in Utrechtse flat, verdachte aangehouden

Hielbenen gebroken

De agent kwam donderdag af op een brand in een flat in Kanaleneiland in Utrecht. Toen hij binnen was om bewoners te helpen, kwam hij in het nauw te zitten. Hij zag zich gedwongen een raam in te slaan en zichzelf te laten valen. Door omstanders werd hij van een dakje getild, maar de val leverde hem wel twee gebroken hielbenen op.

De val (let op: kan als schokkend worden ervaren).

Kaarten en bloemen

De actie van de politieman heeft indruk gemaakt. ‘Er komen allemaal lieve mensen naar het bureau met kaartjes en bloemen, ook in de wijk veel steunbetuigingen, hartverwarmend’, schrijft wijkagent Roseboom bij een foto van vele bossen bloemen. Op een andere foto is de enorme hoeveelheid kaarten te zien die de politie ontving na de gebeurtenis. ‘Uw breuken zullen genezen, maar uw daad zal niemand vergeten’, staat op een van de kaarten.

Lees ook
Omar redde bewoners uit brandende Utrechtse flat en schoot gewonde agent te hulp

Stuur een kaartje

Gisteren plaatste Politie Nederland een tweet waarin mensen werden aangemoedigd een kaartje te sturen naar het politiebureau van de betreffende agent. Aan die oproep is blijkbaar massaal gehoor gegeven. Zelf ook een kaartje sturen? Zie de tweet hieronder voor het adres.

Onderzoek loopt

Het is nog niet bekend hoe de brand in de flat precies ontstaan is. In verband met het onderzoek kan de politie daar nog niks over zeggen. Wel werd duidelijk dat het lichaam van een vrouw in de flat is aangetroffen. Een zeventigjarige man meldde zich bij de politie. Hij zou betrokken zijn bij de brand.

NIEUWS

Bron: Twitter | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser