nieuws

Gevangene Chelsea Manning krijgt geslachtsoperatie

Gevangene Chelsea Manning krijgt geslachtsoperatie

Het Amerikaanse leger heeft klokkenluider Chelsea Manning toestemming gegeven om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan. 

Ze ging vorige week in hongerstaking omdat ze vond dat ze niet werd begeleid bij haar geslachtsidentiteitsstoornis.

Lees ook: Advocaten bevestigen zelfmoordpoging Chelsea Manning

Hormonale behandeling
De 28-jarige Manning, die als man werd geboren, wil een vrouw worden. De transseksuele soldaat kreeg van de rechter toestemming om in de gevangenis een hormonale behandeling te ondergaan. Het leger weigerde daar echter aan mee te werken, tot nu dus.

Eis
Tijdens haar hongerstaking zei ze: “Ik verzoek het niet langer, ik eis het nu.” Manning weigerde te eten, drinken en haar haar te knippen of kort te dragen. Wel zou ze met water haar voorgeschreven medicijnen blijven innemen. De 28-jarige militair deed in juli nog een zelfmoordpoging, naar verluidt uit frustratie over de weigering van de autoriteiten haar een adequate behandeling te bieden.

Wikileaks
Vóór haar geslachtsveranderende behandeling ging Chelsea, een voormalig inlichtingenanalist in Irak, door het leven als Bradley. In 2013 werd ze door een militaire rechtbank veroordeeld voor het lekken van 700.000 documenten en video’s naar Wikileaks.

US-COURT-WIKILEAKS-MANNING-GENDER-FILES

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Klokkenluider 2Klokkenluider 2

Asjemenou, het is toch wat. Straks worden alle mannen een vrouw en alle vrouwen een man. Het is niet te filmen. Wat een geld zal dat kosten! Niet te kort.

Klokkenluider 2Klokkenluider 2

Je vraagt je alleen wel af wat die mensen toch bezielen om een ander geslacht te willen. En nog af willen dwingen met een hongerstaking. Leer toch tevreden te zijn met je eigen geslacht, tevredenheid maakt gelukkig. Elke verandering is geen verbetering en zeker zo niet. Dit zorgt in de wereld alleen maar voor een hoop onduidelijkheid en schept steeds meer verwarring. De regeringen die hieraan hun goedkeuring geven zijn niet goed wijs.

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser