nieuws

Getuige in zaak-Holleeder overleden door opmerkelijk visongeluk

Getuige in zaak-Holleeder overleden door opmerkelijk visongeluk

De Turks-Nederlandse drugshandelaar Hidr Korkmaz, getuige in onder meer een zaak tegen Willem Holleeder, is zondag overleden. Hij werd geëlektrocuteerd tijdens het vissen.

| Merel Boudrie

Het gebeurde ergens in Oost-Europa, waar hij ‘een teruggetrokken bestaan’ leidde.

Lees ook
Boek van Astrid Holleeder bewerkt voor Amerikaanse televisie

Tragisch ongeval
Toen de man zijn hengel uitgooide, zou hij een elektriciteitskabel hebben geraakt. “De lokale overheid gaat uit van een tragisch ongeval. Daar twijfelen we niet aan, maar we kunnen het niet bevestigen”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen At5.

Getuige
Korkmaz was een drugshandelaar in de Amsterdamse onderwereld en had volgens NH Nieuws een goed netwerk. De man was in 2004 getuige in de zaak tegen drie mannen die verdacht werden van de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra. Ook was Korkmaz getuige in het proces tegen Willem Holleeder, dat nog loopt. Hij verklaarde in deze zaak dat Holleeder opdrachtgever was van verschillende liquidaties.

Bescherming
Volgens het OM was Korkmaz een betrouwbare getuige omdat hij niet om geld of strafvermindering vroeg. Wel wilde hij bescherming. Het OM wil niets zeggen over of en hoe hij op het moment van zijn overlijden beschermd werd door de Nederlandse autoriteiten.

Geen nadelige gevolgen
Het Openbaar Ministerie denkt niet dat de dood van Korkmaz gevolgen heeft voor de bewijzen tegen Holleeder. “Vooralsnog gaan we ervan uit dat er geen grote nadelige gevolgen zijn”, aldus een woordvoerder.

NIEUWS

Bron: At5 | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser