Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Gemeente Den Haag en het OM: 'Willie Dille wilde geen bemoeienis van de politie'

Gemeente Den Haag en het OM: 'Willie Dille wilde geen bemoeienis van de politie'

Het overleden PVV-raadslid Willie Dille (53) wilde zelf geen aangifte doen bij de politie en wilde ook geen bemoeienis van de politie. Dat melden de gemeente Den Haag en het Openbaar Ministerie (OM).

| Verena Verhoeven

Dit doen ze na overleg tussen de Haagse burgemeester Pauline Krikke, de top van het OM en de politie over wat de afgelopen tijd is gebeurd rond de tragische dood van Dille.

Zelfdoding

“Ze heeft om die reden ook niet meer informatie willen verstrekken op basis waarvan ambtshalve een onderzoek gestart had kunnen worden”, licht het OM toe. Het gaat dan om onderzoek naar zowel de vermeende ontvoering en verkrachting van Willie Dille als de beschuldiging dat de tot moslim bekeerde Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn daarbij betrokken zou zijn geweest. Willie Dille maakte woensdagavond een eind aan haar leven. De dagen ervoor kwam ze in het nieuws vanwege een filmpje dat ze op Facebook had gezet en waarin ze bovenstaande beschuldigingen deed.

Aangifte

Volgens het OM is Dille eind vorig jaar door de politie benaderd om aangifte te doen, of haar verhaal te vertellen, nadat zij het aan iemand uit haar omgeving had verteld. Die melding is bij de politie terechtgekomen. Zowel de gemeente (de burgemeester) als de politie heeft meermalen gesproken met Willie Dille en aangedrongen op aangifte, stelt de gemeente. “Om redenen die wij niet kennen, heeft zij dat niet gedaan”, aldus de driehoek. Politie en OM benadrukken dat zij aanwijzingen die alsnog aanknopingspunten bieden, serieus zullen nemen.

Trieste zaak

De beschuldigde Van Doorn zei donderdag dat hij het “een trieste zaak” vond. Vandaag twitterde hij vanaf zijn vakantieadres: ‘Nederland, de media en de haatpolitici kunnen even de pot op’.

Lees ook
Burgemeester Pauline Krikke reageert op dood PVV-raadslid Willie Dille: ‘Het raakt mij zeer’

Heb je last van suïcidale gedachten? Praat er dan over. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser