nieuws

Geen huldiging voor Ajax-vrouwen, maar wél groot EK Vrouwen 'kick off'-feest

Geen huldiging voor Ajax-vrouwen, maar wél groot EK Vrouwen 'kick off'-feest

Vorige week spraken wij Leonne Stentler, die zich hard maakte voor een huldiging voor onze Ajax-vrouwen. Dat is helaas niet gelukt, maar niet getreurd…

| Marloes van Wijnen

Er komt wél een groot EK Vrouwen kick off-feest.

Lees ook
Leonne Stentler organiseert huldiging voor Ajax-vrouwen in Amsterdam

Geen huldiging
“Helaas heeft Ajax definitief laten weten in deze periode niet beschikbaar te zijn in verband met vakanties en de voorbereidingen van het EK Vrouwen, dat op 16 juli begint”, laat de organisatie aan LINDAnieuws weten. “Dat betekent dat er geen huldiging in zit. Wij vinden dat ontzettend jammer, maar het is niet anders.”

Aandacht voor vrouwenvoetbal
Maar dan komt het goede nieuws: “De vrouwenvoetbalkoorts is aangewakkerd in het land, en daarom organiseren we samen met Domien Verschuuren van 3FM op 14 juli een groot EK Vrouwen kick off-feest in Studio/K in Amsterdam.” En daarmee is de organisatie door het dolle heen, want: “Het belooft een avond te worden met veel aandacht voor het vrouwenvoetbal. En natuurlijk een beetje speciale aandacht voor onze Ajax-leeuwinnen.”

Leonne, Domien en collega Anne bij 3FM:

feest EK Vrouwen

De eerste namen
Leonne laat weten dat het programma van het evenement de komende weken bekend wordt gemaakt in de ochtendshow van Domien, maar ze kan wel alvast wat namen verklappen. “Domien verraste ons vanmorgen met het goede nieuws dat Wolter Kroes komt optreden. Daarnaast zullen ook Lucas Hamming, Daphne Koster en de jongens van 3FM – Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn – erbij zijn. En Domien zelf natuurlijk. Hij is echt een EK Vrouwen-fan en helpt ons mee met de organisatie.”

EK Vrouwen-fan Domien:

feest EK Vrouwen

Volgend jaar
Het wordt één groot feest, verzekert Leonne ons. “Daarmee willen we onder andere laten zien dat vrouwenvoetbal erg leeft. Als dat lukt, gaat een huldiging volgend jaar zeker lukken. We hebben het nu in ieder geval op de agenda gezet.”

‘Vol is vol’
Op Facebook hebben inmiddels zo’n 300 mensen aangegeven bij het evenement aanwezig te zullen zijn, 450 mensen zijn ‘geïnteresseerd’. Leonne: “Met alle geïnteresseerden erbij zou het al vol zijn. We kunnen namelijk zo’n 700 à 800 mensen kwijt. Maar het is een open evenement, dus we gaan waarschijnlijk werken met een ‘vol is vol’-regeling op de dag zelf.”

NIEUWS | SPORT | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser