Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Ga naar Rotterdam: het is hip, cultureel en lekker behapbaar

Ga naar Rotterdam: het is hip, cultureel en lekker behapbaar

Alleen al het totaal vernieuwde station van Rotterdam is de moeite van een bezoekje waard. Wanneer je met de trein aankomt in deze stad gaat er een wereld vol cultuur, leuke boetiekjes en lekker eten voor je open.

Local Esha nam ons mee naar de pareltjes van deze havenstad.

Het station is al mooi
schermafbeelding-2016-11-11-om-14-41-57
Wanneer je aankomt op Rotterdam CS, kijk je al je ogen uit: wat is dit station prachtig geworden. Je vindt er een aantal leuke winkeltjes als Sissy-Boy en Vila en je kunt er heerlijk eten bij Uit Je Eigen Stad. Hier serveren ze, ja ja, de naam zegt het al, lokale producten. Komt zo, hop, van de Rotterdamse boerderij op je bord.

Naar de Pannekoekstraat
schermafbeelding-2016-11-11-om-15-29-32
Vanuit Rotterdam Centraal loop je eenvoudig naar de Pannekoekstraat. Niet alleen de naam is geestig, ook de boetiekjes en restaurantjes zijn erg fijn. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren en je tussendoor verbazen over de vele pop-up stores met hippe spulletjes.

Pak eens een watertaxi
schermafbeelding-2016-11-11-om-14-50-54
Rotterdam is natuurlijk een havenstad en daarom mag je een bezoek aan de Veerhaven niet overslaan. Je pakt er voor drie euro de watertaxi naar Hotel New York. Hier zat vroeger het hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn en dat merk je. Het interieur is nog net zo indrukwekkend.

Goddelijke burgers
schermafbeelding-2016-11-11-om-15-24-35
Iedere Rotterdammer én student kent de Witte de Withstraat. Dit is waar het ’s avonds gebeurt en ook overdag kun je hier neerstrijken op één van de vele terrassen. Houd je wel van een goede burger? Ga dan naar Café ter Marsch. Dit restaurant heeft verschillende prijzen gewonnen en een hap uit de ‘Royal Dutch’ is puur genieten.

Alle hotspots op een rijtje
Je vindt natuurlijk nog veel meer in Rotterdam dan heerlijke hamburgers en een prachtige haven. Daarom hebben we hier een fijn overzicht voor je gemaakt met hotspots. Print het uit of sla het op in je mobiel en je weet precies waar je zijn moet.

Hop, gelijk boeken
Ook handig: boek hier alvast je treinreis naar Rotterdam mét fijne korting en een lekkere hamburger. Wij zijn razend benieuwd hoe jouw dagje Rotterdam was. Deel daarom vooral je verhalen en foto’s met de hashtag #LINDALOVESLOCALS en #METDETREIN.

button-ns

NIEUWS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | LINDA.TV

Bron: NS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sisi FtitacheSisi Ftitache

EN DE FOTO DIE IS GEPLAATST BIJ KOPJE PANNEKOEKSTRAAT IS VERKEERD. OP DE FOTO ZIE JE ALOHA BAR IN HET OUDE TROPICANA GEBOUW EN DAT IS EEN HEEEEEL STUK VERDER DAN PANNEKOEKSTRAAT. FEITEN CHECK IS MISSCHIEN WEL HANDIG @REDACTIE VAN LINDA. ANDERS WIL IK WEL EEN CHECK DOEN VOOR JULLIE HOOR!!

Bess van der EerdenBess van der Eerden

Van het Station naar de Pannekoekstraat is best een eind lopen, hoor!

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser