nieuws

Fred van Leer openhartig over burn-out: 'Het gaat een heel stuk beter'

Fred van Leer openhartig over burn-out: 'Het gaat een heel stuk beter'

Fred van Leer was dinsdag te gast in het programma ‘Dit is M’ om te vertellen over zijn nieuwe programma, maar toen Margriet van der Linden hem aankondigde als ‘de altijd vrolijke, hysterische Fred van Leer’ bekende hij de laatste tijd helemaal niet zo ‘vrolijk’ en hysterisch’ te zijn geweest. 

| Marlie van Zoggel

Volgens de stylist kampte hij met overspanningsverschijnselen, maar gaat het nu ‘een heel stuk beter.’

Burn-out

Fred was uitgenodigd om te vertellen over het programma Say yes to the dress, dat hij dit seizoen presenteert. In het programma gaan Nederlandse bruiden op zoek naar dé jurk voor hun grote dag. Maar de bekende presentator luisterde ook aandachtig mee toen tijdens de talkshow een student vertelde over haar burn-out.

Lees ook
Student Pim (25) bezweek onder prestatiedruk: ‘Ik heb me als een idioot gedragen’

Hysterisch, maar ook rustig

Het verhaal van de student was herkenbaar voor Fred, die zelf de afgelopen tijd ook tegen zijn grenzen aanliep. Tegen presentatrice Margriet van der Linden zei hij ‘hysterisch’ te zijn, maar ook ‘een rustige kant te hebben’. ‘Niemand weet dat ik van de zeven dagen er het liefst zes op de bank zit, zo vertelde hij. Door zijn drukke werk als presentator, stylist en auteur kwam Fred echter maar weinig toe aan rust en dat ging hem steeds meer opbreken. In De Telegraaf vertelde hij afgelopen weekend voor het eerst over zijn burn-outklachten.

Ultieme jurk

Inmiddels gaat het een stuk beter met de presentator. ‘Anders had ik hier niet gezeten’, zo verzekerde de 42-jarige presentator die op zijn dertigste ook al eens burn-outklachten had: ‘Daar heb ik veel van geleerd’. Als hem tot slot wordt gevraagd hoe zijn ultieme jurk eruit ziet begint hij weer ouderwets ‘hysterisch’ te vertellen: ‘Een klein lijfje, met zo’n grote hoepel, daar hou ik van!’.

‘Say yes to the dress’ met Fred van Leer is dinsdag om 20.30 te zien op TLC

Lees ook
Fred van Leer: ‘Ik heb me een half jaar lang vreselijk slecht gevoeld’

NIEUWS | TV | BEKEND

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser