Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Fraudeurs doen zich voor als ouders van lakkende Tijn

Fraudeurs doen zich voor als ouders van lakkende Tijn

Sinds gisteren komen er meldingen binnen over internetfraudeurs die zich voordoen als de ouders van Serious Request-held Tijn (6).

| Martine Schut

De oplichters proberen een slaatje te slaan uit de hartverwarmende acties rondom de ernstig zieke jongen.

Lees ook
Ongelofelijk: zieke Tijn (6) lakt twee miljoen euro bij elkaar

Niet echt
Dream or Donate, een internationaal platform voor online crowdfunding, meldt aan Omroep Brabant dat een valse actiepagina per direct is verwijderd. “Het is triest om te zien dat ze geld willen verdienen over de rug van een doodziek jongetje,” reageert Lion van Gerven, oprichter van de échte actie ‘Geef ze nog tijd met #Tijn’.

Copy-paste
Ze ontving via via waarschuwingen over het neppe Twitter-account en de doneerpagina. “Ze hadden letterlijk de hele pagina gekopieerd, inclusief mijn naam, en zijn zelf een actie gestart. Vanaf nu let Dream of Donate goed op of er nieuwe acties worden gestart voor Tijn”, aldus Van Gerven.

Heel Nederland lakt
De zesjarige Tijn klopte vorige week, tijdens Serious Request, aan bij het Glazen Huis in Breda om zijn verhaal te doen. Heel Nederland was ontroerd. Er kwam al snel een giftenstroom op gang en mensen gingen massaal hun nagels lakken: van politici tot artiesten. In no-time was ook de hashtag #HeelNederlandLakt trending.

NIEUWS

Bron: Omroep Brabant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser