Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Feestelijke WK-winst Frankrijk resulteert in drama: seksuele intimidatie en aanrandingen

Feestelijke WK-winst Frankrijk resulteert in drama: seksuele intimidatie en aanrandingen

Tijdens de viering van het wereldkampioenschap in Frankrijk, zijn tientallen vrouwen aangerand of geïntimideerd. Dat melden zij op Twitter.

| Yara Mureau

Onder de hashtag #Metoofoot delen vrouwen hun ervaringen.

Viering WK-finale

Frankrijk won afgelopen zondag het WK en dat werd flink gevierd in het land. Er ontstonden rellen, driehonderd mensen werden opgepakt én er werden tientallen vrouwen lastiggevallen. Dat laatste kwam maandag naar buiten. Twitteraar ‘KateyaV’ schreef het volgende op Twitter: ‘Ik zal jullie de vreselijke avond laten zien die mannen gisteravond bij vrouwen hebben veroorzaakt.’ Daarna volgden tientallen vrouwen haar op.

Ervaringen

Onder de hashtag #Metoofoot vertellen de andere vrouwen ook hoe zíj deze avond hebben beleefd. Vrouwen werden in hun billen geknepen, ze werden gezoend zonder dat ze dat wilden en werden aangeraakt op plekken waar ze niet aangeraakt wilden worden. Eén vrouw schrijft hoe een man zich voor haar uitkleedde en vroeg of ze hem wilde vergezellen.

Arrestaties

Het is nog niet bekend hoeveel mensen er naar aanleiding van dit nieuws zijn opgepakt. Het Franse ministerie van Gelijke Behandeling twitterde wel meteen dat ‘vrouwen ongevraagd zoenen seksueel misbruik is en door de wet strafbaar is gesteld’. Frankrijk kampte dit weekend al met rellen; auto’s werden omgegooid en agenten werden bekogeld met stenen. In totaal zijn er zo’n driehonderd mensen opgepakt.

 

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Local France/NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser