Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Radicale beslissing' in Frans babymelkschandaal: volledige voorraad van fabriek teruggeroepen

'Radicale beslissing' in Frans babymelkschandaal: volledige voorraad van fabriek teruggeroepen

Na de ontdekking van salmonella in een Franse fabriek voor babymelkproducten heeft Frankrijk de voorzorgsmaatregelen uitgebreid. Producent Lactalis moet alle babymelkproducten van de fabriek in Craon terugroepen.

| Boris Lemereis

 Bij de terugroepactie ging het eerst alleen om producten die na 15 februari 2017 zijn gemaakt.

Lees ook
Groot babymelkschandaal in Frankrijk: al 35 baby’s besmet met salmonellabacterie

Nog steeds in winkel
Het doel van deze “radicale beslissing” is om vertragingen en problemen bij het sorteren te voorkomen, zei minister Bruno Le Maire van Economie. Deze week werd bekend dat door fouten bij verschillende grote supermarktketens in Frankrijk nog steeds ‘verkeerde’ producten uit de fabriek werden verkocht.

Salmonella
In een bedrijf van Lactalis werd salmonella van hetzelfde type gevonden dat was aangetroffen bij verschillende Franse baby’s die met salmonella waren besmet. Lactalis was in december met de terugroepactie begonnen. In ons land haalde Kruidvat in december uit voorzorg babymelkpoeder van het eigen merk uit de winkels. Een van de grondstoffen die voor de melk was gebruikt, kwam uit de fabriek van Lactalis.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser