nieuws

Frankrijk is woedend: in korte tijd twee mannen vrijgesproken voor sex met elfjarige

Frankrijk is woedend: in korte tijd twee mannen vrijgesproken voor sex met elfjarige

Er gaat een golf van ongeloof en woede door Frankrijk, nu er voor een tweede keer in korte tijd een man niet wordt vervolgd na sex met een elfjarig meisje.

| Pim Prins

Het meisje raakte door het incident zwanger en beviel in 2010 van een zoon.

Lees ook
Politie onderzoekt ontucht met 4-jarig meisje in Langenboom

Meegenomen
In 2009 werd een elfjarig meisje meegenomen naar park Champs-sur-Marne, ten oosten van Parijs. De toen 22-jarige man kleedde haar uit, vroeg haar op de grond te gaan liggen en had vervolgens sex met haar, schrijft de Standaard

‘Geen dwang, dreiging of geweld’
En nu is Frankrijk verbaasd: de dader is vorige week vrijgesproken, hoewel de Franse justitie acht jaar cel had geeist. Volgens de rechter was er geen sprake van ‘dwang, dreiging of geweld’ en dat zijn juridische eisen om dit incident als verkrachting te zien. Juridisch gezien heeft het meisje impliciet toegestemd, volgens de rechter.

Niet de eerste keer
De uitspraak is opmerkelijk, omdat eind september zich een identieke zaak voordeed. ‘Wie verbaast het nog dat slachtoffers van seksueel geweld, met dit soort onrechtvaardige vonnissen, vaak geen aangifte meer durven te doen?’, aldus Fatima Benomar van de feministische organisatie Les Effrontées.  De regering gaat naar de wet kijken en belooft daarmee beterschap. President Macron houdt eind deze maand een toespraak over seksueel geweld.

Hele artikel lezen van de Standaard? Dat kan hier.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: de Standaard (via Blendle)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser