nieuws

Update: vrouw van Frank Masmeijer reageert op celstraf echtgenoot

Update: vrouw van Frank Masmeijer reageert op celstraf echtgenoot

Voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer (56) moet brommen. Hij krijgt acht jaar cel voor drugssmokkel, dat heeft de Belgische rechter zojuist bekendgemaakt.

| Martine Schut

“Ik ben heel erg geschrokken”, laat zijn vrouw Sandra weten aan RTL Boulevard.

Lees ook
Frank Masmeijer is bang voor vragen Peter R. de Vries en loopt weg bij ‘RTL Boulevard’

Totaal onverwacht
Ze had de uitspraak van de rechter niet zien aankomen. “Ik had het totaal niet verwacht. En toch blijf ik Frank steunen. Iedereen zal me voor gek verklaren, maar ik blijf het doen. Ik vind het verschrikkelijk dat Frank zometeen wordt opgehaald. Ook voor de kinderen. Ik vind het echt heel erg. En ook voor zijn moeder uiteraard”, aldus Sandra.

‘Hij zal zo wel bellen’
Ze maakt zich zorgen om haar kinderen. “Mijn dochters zijn aan het werk. Ik was een berichtje naar hen aan het typen, maar ik heb het verwijderd. Ze zullen het al wel gehoord hebben. Ik durfde het ze eigenlijk niet te zeggen. Ik heb daarom het berichtje weer verwijderd. Ook Frank heb ik niet meer gesproken. Maar hij zal me zometeen wel bellen, denk ik.”

Ontkenning
De oud-presentator is schuldig bevonden aan betrokkenheid bij drugssmokkel. Frank heeft altijd gezegd dat hij hier niets mee te maken heeft gehad. Als showmaster maakte Masmeijer in de jaren tachtig naam. Met programma’s als Dinges en De Holidayshow kluisterde hij miljoenen kijkers aan de buis. Na zijn tv-carrière vertrok hij naar België en zette daar horecazaken op.

Smokkel
Masmeijer werd in 2014 aangehouden voor smokkel van cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij zat tien maanden in voorarrest en werd toen vrijgelaten in afwachting van de uitspraak in zijn rechtszaak. Die valt een jaar hoger uit dan de eis van zeven jaar. Masmeijer zelf was vandaag niet bij de uitspraak aanwezig.

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser