Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Van rijbewijs tot foto-expositie: zo gaat het tot nu toe met de daklozen uit 'The Rotterdam Project'

Van rijbewijs tot foto-expositie: zo gaat het tot nu toe met de daklozen uit 'The Rotterdam Project'

Gisteren was alweer de zevende aflevering van ‘The Rotterdam Project’ op de buis, dus hoog tijd voor een korte samenvatting. Want als één ding zeker is, is het dat de daklozen niet stil hebben gezeten.

| Maaike van de Graaf

In de aflevering zien we hoe vier van de vijf daklozen (Patrick, Hilde, Soufyan en Yvar) op een bescheiden manier hun doelen langzaam aan het behalen zijn.

Lees ook
Dakloze Patrick kan geluk niet op, maar voelt zich ook eenzaam door ‘The Rotterdam Project’

Daklozen ‘The Rotterdam Project’

De aflevering trapt af met dakloze en verslaafde Patrick (43, foto). De man liet in eerdere afleveringen al zien dat hij talent heeft voor fotografie, maar al gauw blijkt dat hij het daar niet bij heeft gelaten. Nee, Patrick heeft (mede dankzij de hulp van het programma) een eigen foto-expositie. Hij is maar al te trots en heeft dan ook een glimlach van oor tot oor wanneer Beau zijn expositie komt bezoeken. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De dakloze bezoekt samen met Beau de wijk waar hij is opgegroeid en dat gepaard met veel emoties. Ook besluit hij: “Ik weet dat als ik voor kwaliteit van leven ga, dat drugs daar niet bij passen.”

Hilde heeft werk

Met Hilde (54) gaat het naar eigen zeggen ‘gewoon goed’. De vrouw die, door haar kop in het zand te steken, dakloos is geraakt, krijgt haar leven steeds meer op de rit. Aan Beau vertelt ze met bescheiden dat ze werk heeft gevonden. “Wel voor maar zes weken hoor”, voegt ze daar nog onzeker aan toe. Het geld dat ze dankzij The Rotterdam Project heeft gekregen, raakt ze nog met geen vinger aan. De reden daarvoor is er eentje die minder leuk is. “Toen ik laatst bij de Rabobank was, bleek ik nog een extra schuld van veertienduizend euro te hebben”, vertelt de vrouw aan Beau. Ze vindt het dus zaak eerst helder te hebben hoeveel schulden ze heeft en hoe ze die kan betalen. Een project waar ze – vol goede moed – mee aan de slag gaat.

Koeltjes achter het stuur

De daklozen uit The Rotterdam Project kennen allemaal enige bescheidenheid. Ook de twintigjarige Soufyan loopt niet graag te koop met wat hij bereikt, zelfs niet wanneer hij het voor elkaar krijgt zijn rijbewijs te halen. Koeltjes reageert hij op het nieuws dat hij geslaagd is, maar laat wel rustig weten: “Ja, ik ben echt blij.” Overigens is het halen van z’n rijbewijs niet het enige wat speelt in z’n leven. De jongen gaat ook zijn ambities achterna en is gestart met een opleiding aan de kappersacademie in Rotterdam. Iets waar hij – tot voor kort – alleen maar van durfde te dromen.

Op naar z’n moeder

Waar Beau de 28-jarige Yvar in een vorige aflevering nog behoorlijk op z’n kop gaf vanwege z’n grote uitgaven, zo serieus is hij nu zelf met geld bezig. Met een begeleider van het project regelt hij zijn geldzaken en laat hij weten graag z’n moeder in Amerika te willen opzoeken. Dat gaat hem lukken. Samen met z’n vriendin reist hij binnenkort af naar zijn moeder, die hij al acht jaar lang niet heeft gezien. Iets waar Yvar al jaren naar verlangt. De dakloze ziet er niet tegenop, maar is blij met deze ontwikkelingen in zijn leven. “Ik laat het gewoon open.”

Benieuwd hoe het met Stephany gaat? Dat lees je hier. De hele aflevering van The Rotterdam Project kijk je hier

Lees ook
Stephany ziet in ‘The Rotterdam Project’ na jaren haar ‘stiefvader’ weer en stelt een ontroerende vraag

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: The Rotterdam Project (RTL4) | Foto: The Rotterdam Project (RTL4)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser