fragment gemist

Waarom een wimperserum niet zo onschuldig is als het lijkt

Waarom een wimperserum niet zo onschuldig is als het lijkt

Wie niet gezegend is met een rijtje volle wimpers, kan daar met een serum wat aan doen. Maar uit onderzoek van ‘Radar’ (AVROTROS) blijkt dat zo’n wimperserum heftige en permanente bijwerkingen kan hebben.

| Kirsten Zijderveld

Radar zocht uit wat er in een wimperserum zit en waarom er geen waarschuwing op de verpakking staat.

Wimperserum

Een populair en goedkoop exemplaar van Kruidvat, het SuperLash Serum, is laatst uit de schappen gehaald omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vindt dat het een geneesmiddel is en geen cosmetisch middel. Dat komt doordat er een stofje in zit, bimatoprost, dat ook in een medicijn tegen een oogziekte zit. De bijwerkingen van dat stofje staan helemaal niet op de verpakking van het wimperserum vermeld. Artsen leggen uit dat vrouwen door het stofje ontstekingen of permanente verkleuring van de ogen kunnen krijgen.

Nog steeds risico’s

Na waarschuwingen van de Europese Commissie is bimatoprost inmiddels door de meeste fabrikanten uit de serums gehaald, maar volgens oogarts Richard Zegers zijn er nog steeds risico’s. Hij zegt dat er nog wel andere bestanddelen worden verwerkt in de serums die verwant zijn aan bimatoprost en waarschijnlijk dezelfde bijwerkingen hebben.

Bekijk het item uit Radar hier.

Lees ook
Lachen én walgen: vrouw plakt in plaats van nepwimpers vlieg op haar oog

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | BEAUTY | FRAGMENT GEMIST | LIFESTYLE

Bron: AVROTROS | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser