Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Waarom kijkers 'Wie is de Mol?' het vooral over Olcay Gulsen hadden

Waarom kijkers 'Wie is de Mol?' het vooral over Olcay Gulsen hadden

De derde aflevering van ‘Wie is de Mol?’ (AVROTROS) riep weer vreselijk veel vragen op. En of het nou molacties waren of niet: Olcay Gulsen gedroeg zich vreemd. 

| Kirsten Zijderveld

Kijkers twitteren massaal over haar. (Spoiler alert vanaf hier).

Lees ook
Kijkers hadden gelijk: eerste afvaller ‘Wie is de Mol?’ komt terug

Penningmeester
Omdat er in deze aflevering éindelijk geld verdiend gaat worden, moet de groep besluiten wie de penningmeester wordt. Olcay biedt zich gelijk aan: “Het lijkt mij waanzinnig leuk, en die verantwoordelijkheid kan ik wel dragen.” Hoewel Stine de rol ook wel op zich wil nemen, maakt Olcay onder het mom van een geintje duidelijk dat het al besloten is.

Vertrouwen
Tijdens de tweede opdracht, waarbij de kandidaten goed kunnen peilen of ze elkaar kunnen vertrouwen (niet dus) moeten ze in tweetallen in verschillende bakjes kijken. In die bakjes kan geld liggen, een vrijstelling of een minbedrag. Vervolgens moeten ze aan een ander tweetal vertellen welke twee bakjes ze het beste kunnen kiezen. Gaan ze voor de pot of willen ze vermijden dat de ander een vrijstelling pakt?

Zwarte vrijstelling
Jan vindt in één van de bakjes een zwarte vrijstelling. Die is nog ‘machtiger’ dan een normale, dus als iemand de zwarte inzet zijn de andere vrijstellingen niks meer waard. Hij en Simone moeten Olcay en Stine vertellen welke twee bakjes ze het beste kunnen kiezen, maar besluiten volledig hun mond te houden. Jan wil voorkomen dat ze de zwarte vrijstelling vinden.

Lees ook
Treed in de voetsporen van de ‘Wie is de Mol?’-kandidaten met deze tour door Georgië

Cadeautje voor Stine
Maar wonderbaarlijk genoeg loopt Olcay precies naar het bakje met die zwarte vrijstelling. Wist ze al van tevoren waar hij lag? Dat vragen veel kijkers zich af. Nog vreemder wordt het als ze besluit de vrijstelling aan Stine te geven. “Voordat we aan het spel begonnen, hadden we afgesproken dat we de buit zouden verdelen. Dus deze zwarte vrijstelling is voor jou.” Tsja, de mol heeft ‘m niet nodig, zou je denken.

Dapper
Bij de laatste opdracht moeten vier ‘dappere’ kandidaten zich aanbieden. Olcay is er weer als de kippen bij. Maar later blijkt dat Loes zich liever bij de ‘dappere’ groep voegt dan bij de organisatorische. Olcay besluit met haar te ruilen. Doet ze dit bewust en wil ze goede wil tonen? Het zijn allemaal speculaties op Twitter.

Bekijk de hele aflevering van Wie is de Mol? hier. Het fragment begint op minuut 19:15.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: AVROTROS | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser