Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Vuurtorenwachter Nicolette werd gepest door collega's en vervolgens zélf op non-actief gezet

Vuurtorenwachter Nicolette werd gepest door collega's en vervolgens zélf op non-actief gezet

Nicolette van Berkel had haar droombaan gevonden. Inmiddels zit ze noodgedwongen al twee jaar thuis, nadat ze aan de bel trok over pesterijen en seksuele intimidatie door collega’s.

| Jet Canneman

En dat terwijl ze niets liever wil dan weer aan de slag gaan op de vuurtoren, zo vertelde ze gisteravond in RTL Late Night.

Lees ook
Vrouw die gepest en seksueel geïntimideerd werd op werkvloer eist onderzoek

Omgekeerde wereld
Omdat het vrij uniek is dat een vrouw de functie van vuurtorenwachter vervult, verschijnt Nicolette veelvuldig in de media. Iets wat haar mannelijke collega’s destijds niet konden waarderen. Steeds vaker kreeg ze intimiderende opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. Toen ze dit aankaartte bij Rijkswaterstaat (haar werkgever), werd ze zelf op non-actief gezet. Omdat te kennen is gegeven dat haar collega’s niet meer met haar willen samenwerken, is de kans dat ze nog terugkeert op de vuurtoren erg klein.

Nachtmerrie
Nicolette heeft het daar ongelooflijk moeilijk mee en laat het er dan ook niet bij zitten. “Het voelt gewoon als een soort rouw, een nachtmerrie waarin ik ben beland. En daarom ben ik ook zo strijdlustig. Ik ben niet alleen mijn baan kwijt, maar ook mijn leven.” Ze vertelt dat ze nog maar één ding wil: weer terug op de vuurtoren. “Niemand mag het slachtoffer worden van het doen van een melding. Als ik niet een mail had gestuurd twee jaar geleden waarin ik om hulp vroeg, dan was dit leven mij niet ontnomen.”

Lees ook
Waarom slachtoffers van seksuele intimidatie vaak pas na jaren daarover praten

Bekijk de hele aflevering van RTL Late Night hier terug.

Ruim driekwart van de vrouwen wordt in het openbaar wel eens lastiggevallen. Actrice Loes Haverkort wil zich kunnen verdedigen, en zocht in onderstaande video uit hoe.

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | #METOO

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser