Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers ontroerd door tachtigers Adrie en Francien, die hun groentewinkel niet willen opgeven

Kijkers ontroerd door tachtigers Adrie en Francien, die hun groentewinkel niet willen opgeven

Op Twitter wordt gesproken over een aandoenlijke en ietwat treurige 2Doc. ‘Van verlies kun je niet betalen’ laat het leven zien van Adrie en Francien Trimpe, die – geheel tegen hun gezondheid in – nog steeds hun groentewinkel runnen.

| Maaike van de Graaf

Want ophouden, daar peinst (vooral) Adrie niet over.

‘Van verlies kun je niet betalen’

Al 65 jaar lang heeft het stel een eigen, kneuterige groentewinkel in hartje Vlissingen. De gezondheid van beiden gaat achteruit en zowel Adrie als Francien is slecht ter been. Zeuren is alleen het laatste wat ze doen. Nog iedere dag staan de twee groenten te verkopen in hun zaak. Zelfs nu de benen van Adrie zijn volgelopen met vocht en zijn hart het steeds slechter trekt, werkt hij nog veertien tot zestien uur per dag.

Aandoenlijk

Kijkers noemen het aandoenlijk en tegelijkertijd verdrietig om te zien hoe het bejaarde stel zich iedere dag een slag in de rondte werkt. Adrie verschuift zich met veel moeite door de winkel en sjouwt – volkomen tegen de wil van zijn lichaam in – nog kratten met groenten. De oude man is koppig en moet er niet aan denken de winkel te verkopen. “Van verlies kun je niet betalen” is zijn antwoord op de vraag of hij ooit afstand gaat doen van zijn zaak.

Lees ook
Tim Hofman maakt ‘bejaardenversie’ van #BOOS onder de noemer #BOOS Bejaardensoos

Dilemma

Francien is de winkel liever kwijt dan rijk. De vrouw ziet in dat hun gezondheid het laat afweten en de winkel runnen te veel wordt, maar vertelt: “Hij wil alleen maar door.” De twee hebben dan ook vaak gesprekken over het eeuwige dilemma: hoe slecht moet onze gezondheid zijn, willen we de winkel verkopen? Een vraagstuk waar Twitteraars maar één antwoord op weten: verkoop de boel en geniet van je oude dag.

Adrie in de groentewinkel:

Kijkers zijn ontroerd:

De hele documentaire bekijk je hier. Een ontroerend fragment, waarin te zien is hoe Adrie en Francien aan het werk zijn in hun winkel, is te zien vanaf minuut 37.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | MEEPRATEN

Bron: KRO-NCRV | Foto: Still 2Doc

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser