Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Tijmen werd 'trashpacker' en hoopt zo tijdens zijn reizen de wereld te verbeteren

Tijmen werd 'trashpacker' en hoopt zo tijdens zijn reizen de wereld te verbeteren

Een filmpje waarin de Nederlandse backpacker Tijmen Sissing in Borneo een enorme berg plastic aan het opruimen was, ging deze week viral. 

| Jet Canneman

In M (KRO-NCRV) vertelt Tijmen hoe hij een complete community aan het opzetten is voor milieuvriendelijk backpacken.

Niet klagen, maar iets doen

Nadat Tijmen in 2012 van Australië naar Thailand en Laos reisde, schrok hij zich kapot van de enorme hoeveelheid plastic die daar rondslingerde. En waar anderen alleen maar klaagden, besloot Tijmen actie te ondernemen. “Iedereen had het er maar over dat het zo vervuild was, maar niemand deed wat. Ik dacht: waarom gaan we er dan niet iets aan doen?”

Trashpacking

Dat ‘iets’ is inmiddels uitgegroeid tot een hele movement rond ‘trashpacking’, een term die Tijmen zelf heeft verzonnen. “Een trashpacker is een milieubewuste backpacker, die tijdens zijn reizen zoveel mogelijk opruimt.” Niet iedereen reageert even enthousiast, vertelt hij. “Je krijgt sceptische opmerkingen: ‘Over een maand is het toch weer terug.’ Maar dat is juist mijn drive om er iets aan te doen.”

Honderdduizend vuilniszakken

In je eentje het verschil maken kan natuurlijk nooit, geeft Tijmen toe. Vandaar de community. “Het gaat de trashpackerscommunity heten, het is een movement voor mensen die hetzelfde willen doen. We hebben ons als doel gesteld om met z’n allen in een jaar 100.000 vuilniszakken op te halen.”

Bekijk de hele uitzending van M hier terug.

Lees ook
Tessa werd tijdens het backpacken door Azië gebeten door een wilde aap

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser