fragment gemist

Deze steenrijke en straatarme mensen ruilen van leven en dat pakt voor iedereen positief uit

Deze steenrijke en straatarme mensen ruilen van leven en dat pakt voor iedereen positief uit

Dat het heel fijn kan zijn om als arme familie een weekje in rijkdom te leven zagen we al eerder in Steenrijk, Straatarm (SBS6). Maar gisteren genoot ook het rijke gezin verrassend genoeg van een heel ander soort rijkdom.

| Jet Canneman

Tijd met familie door kunnen brengen, is niet in geld uit te drukken.

Lees ook
Hoe dit miljonairsgezin een week lang als straatarm gezin leeft (en andersom)

Penthouse vs. volksbuurt
Sharon en Daniel zitten in de schuldsanering. Daniel verloor zijn baan tijdens de crisis en het gezin bleef achter met een enorme restschuld van het huis. Hun leven in een volksbuurt in Amsterdam-Noord staat in schril contrast met het leven van Sander en zijn zoontje Silven aan de overkant van het IJ. Zij wonen in een enorm penthouse en leiden een luxe leventje, dankzij het geld dat Sander verdiende met het organiseren van festivals.

Rijkdom is familie
In Steenrijk, Straatarm ruilen ze een weekje van leven. Wat direct opvalt, is de enorme positiviteit bij beide gezinnen. Echte rijkdom zit vooral in andere dingen, zo lijken alle partijen en zelfs de kinderen zich maar al te goed na de week te beseffen. “Wat ons gelukkig maakt, is dat we elkaar hebben in deze moeilijke tijden”, vertelt Sharon monter. Met haar gezin met drie kinderen moet ze normaal gesproken van zeventig euro per week rondkomen.

Bosbessen
Sander realiseert zich door de logeerpartij ook maar al te goed dat echte rijkdom in andere dingen schuilt dan geld. Tijdens de logeerweek komt de familie van Sharon en Daniel op bezoek, iets waar Sander al dagen naar uitkijkt. Sander heeft zelf geen ouders meer en ervaart dat als een groot gemis. Ook voor Silven, die daardoor een opa en oma mist. De kleine Silven beseft door de logeerpartij dat veel geld hebben ook niet alles is: “Geld maakt niet gelukkig. Alleen bosbessen.”

Lees ook
Zijn schulden maken deze man zo wanhopig dat hij uit het leven wil stappen

Prachtig cadeau
Voor Sharon en Daniel was de week zonder geldzorgen ook wel heel veel waard. “Geld maakt wel gelukkiger. Je gaat fijner met elkaar om, hebt minder stress en zorgen.” Als ze van Sander bij het afscheid een envelop krijgen met nogmaals het weekbudget dat ze al eerder kregen – vijftienhonderd euro – is Sharon dan ook in tranen.

‘Rijk op eigen manier’
Ook kijkers zijn onder de indruk van de positieve insteek van beide gezinnen:

Bekijk hier de hele aflevering van Steenrijk, Straatarm. Het fragment vanaf minuut 38:32.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS6 | Foto: SBS6

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser