Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers 'Steenrijk, straatarm' dolenthousiast over 'rijk stel' Frans en Maria (die lijken op Frank en Rogier)

Kijkers 'Steenrijk, straatarm' dolenthousiast over 'rijk stel' Frans en Maria (die lijken op Frank en Rogier)

Frans de Kok en zijn vrouw Maria hebben flink wat geld op de bank staan en besloten daarom mee te doen aan ‘Steenrijk, straatarm (SBS6). Volgens kijkers een goeie keus: die willen dat het stel een eigen programma krijgt.

| Maaike van de Graaf

En wel omdat ze zo heerlijk enthousiast zijn en vergeleken worden met tv-duo Frank en Rogier, de (positief) hysterische mannen die eerder meededen aan het programma.

Lees ook
Frank en Rogier flikken het weer: tranen van blijdschap door nieuw interieur

Steenrijk, straatarm

Voor kunstenaar Frans (75) en hoedenmaker Maria (54) is het éven slikken wanneer zij aankomen in de Zwolse sociale huurwoning van familie Nolten. Niet alleen omdat hun eigen huis in Baarle-Nassau een stuk groter is, maar vooral ook vanwege het feit dat hun kat niet mee is. Het dier, ‘katmeneertje’, wordt namelijk óveral mee naar toe genomen (zo ook naar het restaurant) en dus is een week zonder hun ‘kindje’ behoorlijk wennen.

Volledige extase

Gelukkig hoeft het stel het niet zonder dier te doen. Ook familie Nolten heeft twee katten en dus is vooral Maria niet meer ongelukkig te krijgen. Álles wat de twee zien of doen, vinden ze namelijk geweldig. Er tijdens het boodschappen doen achterkomen dat een wijntje van 3 euro nog binnen het budget past, maakt hun dag compleet. Ook af en toe de aardappeltjes omscheppen in de pan, wordt vol overgave gedaan.

Van Kooten en De Bie vs. Frank en Rogier

Het stel wordt – door hun eigenzinnige grapjes en manier van doen – dan ook meteen vergeleken met cabaretduo Van Kooten en De Bie. Ook een vergelijking met tv-duo Frank en Rogier mag zeker niet ontbreken. Kijkers willen dan ook maar één ding: dat Frans en Maria zo snel mogelijk een eigen programma krijgen. ‘De wereld kan wat meer Frans en Maria gebruiken’, klinkt het onder meer op Twitter.

Op Twitter is het enthousiasme alom: 

Lees ook
Tv-duo Frank en Rogier is weer dagelijks op de buis en dit vinden de kijkers

De hele aflevering van Steenrijk, straatarm kijk je hier terug. 

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: Steenrijk, straatarm (SBS6) | Foto: Steenrijk, straatarm (SBS6)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser