Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

'Steenrijk, Straatarm': kijkers snikkend voor de buis bij 'mooiste aflevering ooit'

In ‘Steenrijk, Straatarm’ (SBS6) komen wel vaker schrijnende verhalen langs, maar het verhaal van de familie Te Winkel gisteren kon echt geen enkel hart onberoerd laten.

| Jet Canneman

Alleenstaande vader Robert heeft een schuld van 70.000 euro en moet nu met zijn vier kinderen van 70 euro per week rondkomen.

Scheiding en faillissement

Na een scheiding vijf jaar geleden zag Robert zijn eigen bedrijven failliet gaan en bleef hij achter met de zorg voor de kinderen én een enorme restschuld. Maar ondanks het feit dat het gezin nauwelijks rond kan komen, is er duidelijk liefde in overvloed. Het gezin ruilt een week van huis en leven met Lorenzo en Gaston, twee Leidse hoteleigenaren. Ook zij vallen direct op door hun positieve insteek: zo maken zij maar een deel van hun (toch al zeer krappe) weekbudget op tijdens de ruilweek en organiseren ze een bingo om nog wat extra’s in te zamelen voor het gezin.

Lees ook
‘Arm’ gezin leert ‘rijke’ familie dat gezondheid écht onbetaalbaar is in ‘Steenrijk, Straatarm’

Cadeau voor hun vader

In Leiden kunnen Robert en zijn kinderen hun ogen nauwelijks geloven als ze het luxe leven van Lorenzo en Gaston binnenstappen. En de verrassing is compleet als ze de envelop met het weekbudget openen: er zit maar liefst 1300 euro in. Heel wat meer dan hun gebruikelijke 70 euro en kinderen krijgen het dan ook even te kwaad als ze al dat geld zien. Genoeg euro’s om heel wat leuks van te doen en de familie maakt er dan ook een heerlijke week van. De kinderen krijgen nieuwe schoenen, het gezin gaat naar The Lion King én de kinderen kopen als verrassing een gegraveerde armband voor hun vader.

Overleven in plaats van leven

Als de ruilweek is afgelopen en Lorenzo en Gaston voor het eerst Robert en zijn kinderen ontmoeten, vertelt Lorenzo onder de indruk te zijn van hoe Robert het rooit met zijn gezin. En dan legt hij precies zijn vinger op de zere plek: “Wij hebben ons wel heel erg gerealiseerd in deze week dat het voor jou een soort overlevingsstrijd moet zijn elke week. Je bent de hele week aan het overleven in plaats van leven.” En dat komt hard binnen bij Robert, die in tranen aan de mannen vertelt: “Ik ben jullie heel dankbaar.”

Lees ook
Papa Jay vol ongeloof over doneeractie: ‘M’n kinderen kunnen nu dromen’

‘Jan-ken’

Kijkers zitten massaal snikkend voor de buis bij het zien van zoveel liefde:

Kijk de hele aflevering van Steenrijk, Straatarm hier terug.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS6 | Foto: SBS6

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser