Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Deze agenten gebruiken belofte 'fotoshoot voor LINDA.' in undercoveractie loverboys

‘Spuiten en Slikken’ ging undercover om meisjes en jonge vrouwen op confronterende wijze voor loverboys te waarschuwen. Ze gebruikten de naam van een blad dat ons heel bekend voorkomt.

| Boris Lemereis

De meisjes werden meegelokt voor (de valse belofte van) ‘een fotoshoot in LINDA.‘.

Lees ook
Sameena kwam in handen van een loverboy: ‘Ik deed alles wat hij van me wilde’

Lokken met fotoshoot
Tijdens de undercoveractie gingen teams van politie en hulpverleners aan de slag in Arnhem, zo is te zien in het programma. Presentator Sahil loopt mee met politieagent Valerie. Samen proberen zij vrouwen mee te krijgen, met een fotoshoot voor LINDA. als lokkertje.

Geld en bekendheid
“Kennen jullie het blad LINDA.?”, vragen de twee aan willekeurige vrouwen. Ze beloven honderd euro beloning als de vrouwen op de foto willen. Bovendien zullen ze worden getagd op social media. Kortom: geld én bekendheid. Wil toch iedereen?

In het busje
Ja, veel van de vrouwen willen dat inderdaad. Kleine voorwaarde is dat ze wel – in hun eentje – even meegaan naar een andere locatie, in een busje. Zelfs daar blijkt een deel van de vrouwen voor te porren. Velen van hen lopen zonder al te veel vragen mee met het undercover-duo.

Geloofwaardig
Die fotoshoot voor LINDA. komt er uiteraard niet. De vrouwen die meelopen, krijgen een gesprek met hulpverleners, die ze wijzen op de gevaren. De vrouwen schrikken. “Het kwam zo geloofwaardig over. Je merkt dan toch hoe makkelijk je meegaat, ondanks dat je twijfels hebt.”

Pooiers
De lokmethode komt niet uit de lucht vallen. De programmamakers spreken een meisje dat vertelt hoe ze gelokt werd met een ‘fotoshoot’. In haar geval was het geen undercoveractie. Eenmaal op locatie aangekomen bleken het pooiers te zijn die haar hadden meegenomen. Ze werd door vijf mannen verkracht.

Weigeren
Gelukkig zijn er in het programma ook vrouwen die niet zomaar meelopen. “Je gaat toch ook niet bij vreemden in een busje stappen?”, merkt iemand op. Een verstandige houding, want we kunnen je vertellen: kandidaten voor fotoshoots voor LINDA. worden doorgaans niet op deze manier geworven.

Kijk Spuiten en Slikken hier terug.

Hoe een fotoshoot voor LINDA. er dan wél aan toegaat? LINDA.tv ging backstage bij de fotoshoot van Ronald de Boer en Bridget Maasland voor LINDA.150.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: Spuiten en Slikken | Foto: Still BNN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser