Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Deze sekswerkers willen met theatershow laten zien dat ze ook maar gewoon mensen zijn

Deze sekswerkers willen met theatershow laten zien dat ze ook maar gewoon mensen zijn

Er bestaan veel vooroordelen over sekswerkers, en die willen ze ontkrachten met de (theater)show Sex Workers Opera. In Londen is-ie al heel populair, en ze touren nu ook door Europa met Amsterdam als eerste stop.

| Kirsten Zijderveld

Wie in de prostitutie werkt, wordt veelal gezien als ‘zielig’ en zou ‘vieze klanten’ hebben, zegt EenVandaag (AVROTROS). En dat is volgens de sekswerkers onterecht.

Show door sekswerkers

De show wordt gespeeld door sekswerkers zelf en hun vrienden, en laat zien wat ze meemaken in het dagelijks leven. Dinah Bons van sekswerkersbond Proud vindt dit heel belangrijk. “We willen positiviteit laten zien over ons werk. Er wordt heel vaak gesproken over ons, maar heel weinig mét ons.”

‘Mensen zoals iedereen’

“Sekswerkers zijn mensen. We hebben eigen levens en verhalen”, vertelt één van de vrouwen uit de show. Een andere sekswerker vindt het belangrijk dat ze kunnen laten zien dat ze ook maar gewoon mensen zijn: “We zijn mensen zoals iedereen en werkers zoals elke werker.”

De Sex Workers Opera is vanaf dit weekend in Amsterdam te zien. Bekijk de hele aflevering van EenVandaag hier. Het fragment begint op minuut 19:42.

Lees ook
Deze vijf sekswerkers vertellen hoe het is om in de seksindustrie te werken

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: AVROTROS | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser