Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Scarlet en Joyce vonden een zaaddonor via YouTube (en diens vrouw is er óók blij mee)

Scarlet en Joyce vonden een zaaddonor via YouTube (en diens vrouw is er óók blij mee)

YouTube-helden én geliefdes Scarlet Hemkes en Joyce Everink zetten hun social media in om zwanger te worden. Met succes, en ze vertelden erover in ‘Pauw’. Hun zaaddonor zat ook in de studio.

| Belinda Janssen

Het dolgelukkige koppel deelt álles met hun volgers, dus ook de lange weg om hun kinderwens te vervullen.

Lees ook
Marleen werd zwanger met behulp van een donor: ‘Mijn kinderwens was zó groot’

Oproep op YouTube

Scarlet en Joyce zijn dolgelukkig samen. Maar er ontbrak nog iets aan hun geluk: een kindje. Als vrouwenstel sta je dan voor een praktisch probleem: hoe kom je aan een geschikte zaaddonor? Het duo pakte het origineel op: met hun succesvolle YouTube-kanaal (dik 40.000 volgers en miljoenen views) deden ze een oproepje. De reacties waren overweldigend: het stel kon kiezen uit meer dan vijfhonderd gegadigden.

Donor met krullen

Scarlet en Joyce vertelden in Pauw over hoe hun omgeving er lange tijd aan moest wennen dat ze een relatie hebben. Scarlet: “Mijn ouders hoopten dat ik thuis zou komen met een knappe piloot met krullen. Nu hebben we een donor met krullen.” De familie van Joyce was bang dat er nooit een kleinkind zou komen, zeker omdat haar oudere zus ook op vrouwen valt.

Lees ook
Honderden mannen melden zich als zaaddonor bij Utrechts vrouwenstel

Allebei aan de slag

Joen Meis, de donor die het stel hielp zwanger te worden, zat ook in de zaal. Joen is getrouwd met Jolieke en hoewel ze zelf geen kinderen hebben, besloten ze gezamenlijk dat ze Joyce en Scarlet wel willen helpen. Joen: “Ik heb wel altijd gezegd dat als ik dit doe, dan wil ik dat doen met een zekere betrokkenheid. Niet vanuit de anonimiteit.” De vrouwen probeerden allebéi zwanger te worden, maar het lot heeft beslist: als alles goed gaat zal Joyce eind augustus bevallen van hun eerste kindje. De vrouwen hebben intussen ook nog wat leesvoer uitgebracht over hun leven: hun boek Ik Vrouw van Jou verschijnt volgende week.

Vrolijke vloggers

Op Twitter genoot men van de vrolijke vloggers. Dat belooft een kleurrijk gezin te worden, zo denkt men.

Bekijk het fragment hier:

De hele aflevering van Pauw bekijk je hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO.nl | Foto: Screenshot Pauw

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser