Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Waarom Saskia Noort vindt dat foto's van blote kinderen op social media moeten kunnen

Waarom Saskia Noort vindt dat foto's van blote kinderen op social media moeten kunnen

Nadat Saskia Noort zondag een foto van blote kinderen op Instagram plaatste, werd deze door het platform verwijderd. Ze deelde hem opnieuw op Twitter, en de foto maakte veel los.

| Kirsten Zijderveld

Aan tafel bij Pauw (BNNVARA) vertelde Saskia gisteravond waarom zij vindt dat je dergelijke foto’s gewoon moet kunnen posten.

Foto van piepjonge Saskia Noort

De foto (zie hieronder) is in de zomer van 1970 door Saskia’s vader Cees Noort gemaakt, en we zien Saskia en andere kinderen bloot spelen op het strand in Bergen aan Zee. Saskia vertelt dat veelgenoemde kritiek is dat pedoseksuelen ermee aan de haal zouden kunnen gaan. “Ik vind dat als je er zo naar gaat kijken, bedreigender dan de foto zelf.”

Seksuele waarde

“Het is natuurlijk goed om te discussiëren over zo’n foto, maar wij geven daar die seksuele waarde aan. Dat doen kinderen niet, dat doet de foto niet.” Op de vraag of het beter is zo’n foto niet te plaatsen, omdat-ie op het dark web kan belanden, zegt ze: “Maar denk je niet dat die mensen niet ook gewoon op een strand lopen en foto’s maken terwijl jij niet oplet?”

‘Deze vrijheid moet blijven bestaan’

“Het is een beetje dezelfde discussie als deze: er lopen creeps rond in het park en die trekken meisjes van hun fiets die in een kort rokje fietsen. Moet je dan maar niet in een kort rokje door het park fietsen?” Saskia vindt dat juist het dark web aangepakt moet worden. “Van mij moet deze vrijheid blijven bestaan.”

Bekijk het fragment hieronder. De hele aflevering van Pauw kijk je hier terug.

Lees ook
Saskia Noort en Kluun ‘meer dan vrienden’: ‘There’s something cooking’

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | MEEPRATEN

Bron: BNNVARA | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser