Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Rotterdamse humor met boksende Opa Hekkie (89) in 'DWDD': 'Ik gaf 'm een spetter en hij ging meteen slapen'

Rotterdamse humor met boksende Opa Hekkie (89) in 'DWDD': 'Ik gaf 'm een spetter en hij ging meteen slapen'

Opa Hekkie is de hoofdpersoon van de Viceland-serie ‘Boxing ’82’. De 89-jarige sportman was gisteren te gast bij ‘De Wereld Draait Door’. 

| Belinda Janssen

Daar had de kwieke knokker snel de lachers op zijn hand met zijn heerlijke Rotterdamse humor en boude uitspraken.

Lees ook
Kijkers smullen van hartverwarmende realityserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’: ‘Heerlijke tv’

Boksen is hot

Boksen is hot en volgens Jaap van Dok, beter bekend als Opa Hekkie, is de sport geschikt voor iedereen: jong en oud, man of vrouw. Zelf is hij daarvan het levende voorbeeld, want met zijn 89 jaar traint hij nog drie keer in de week, zo vertelt hij Mattthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Met zijn goede vriend, manager en trainer Frans van den Heerik vertelt hij over de wondere wereld van het boksen.

Lees ook
Raar maar (niet?) waar: Russische realityshow is ‘Hunger Games’ in het echt

Akkefietje met een scheidsrechter

Nu Hekkie en Frans samen in de docuserie Boxing ’82 te zien zijn bij Viceland, staat ook hun legendarische boksschool weer volop in de belangstelling. Klein probleempje: nadat trainer Frans twintig jaar geleden een akkefietje had met een scheidsrechter -die sloeg hij met een ‘klets’ de ring uit na een in zijn ogen onterechte beslissing – kreeg hij een bekeuring en heeft de school sindsdien geen licentie meer. Of hij nu spijt heeft? “Ben je gek, ik heb nooit ergens spijt van.”

Opa Hekkie laat niet met zich solllen

Ook met Opa Hekkie, bejaard of niet, moet je niet spotten. Zo zat hij laatst in de tram, vertelt hij. “Zegt er eentje: ‘Hé ouwe zeikerd, je ken zitten.’ Werd ik doodziek van. Ik gaf ‘m een spetter en hij ging meteen slapen. Nou klaar. Ik laat me door niemand in de maling nemen.” Wie de avonturen van Hekkie, Frans, zijn vrouw Tiny en hun hond willen zien: de serie is te zien bij Viceland.

Twitter lacht om Opa Hekkie

Heerlijke grove Rotterdamse humor met bijbehorende tongval. Op Twitter vermaakte men zich uitstekend met de stoere praatjes van Opa Hekkie en Frans.

Bekijk het fragment hier:

Bekijk de hele aflevering van De Wereld Draait Door hier.

Lees ook
Zoeken naar de ideale sport: kickboksen

Wat in Rotterdam ook gewoon kan: een sportbroek met hakken.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot De Wereld Draait Door

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser