Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Linda werd slachtoffer van oplichters via een datingsite: 'Ik was betoverd'

Linda (50) ontmoette via een datingsite een leuke Engelsman. Tenminste, dat dacht ze. Ze werd slachtoffer van een oplichtersbende in Ghana.

| Belinda Janssen

Ze vertelt haar verbijsterende verhaal in de eerste aflevering van Oplichters op het Internet (SBS6).

Oplichters

Het begon allemaal zo mooi, de ontmoeting tussen Linda en Gabriel, een Engelse zakenman in Zuid-Afrika. Het stel begint met chatten, mailen, en ze bellen elkaar steeds vaker. Gabriel zegt precies de juiste dingen en Linda is al snel tot over haar oren verliefd. Maar er gebeuren vreemde dingen. Gabriel heeft steeds vaker tegenvallers waarbij hij haar om geld vraagt. Eerst kleine bedragen, maar het loopt op tot tienduizenden euro’s. Linda beseft dat ze opgelicht wordt.

‘Een soort voodoo’

Naïef? Zeker, zo weet Linda heus wel nu ze Kees van der Spek heeft ingeschakeld om haar geld, in totaal zo’n 65.000 euro, terug te krijgen. Ze is niet dom, niet wanhopig en tóch heeft ze zich laten vangen, zo vertelt ze. “Ik was betoverd. Ik denk dat het een soort voodoo was. Je zit erin en kunt niet meer terug.”

Nog steeds verliefd

In Ghana bevindt zicht het brein achter ‘Gabriel’, en daar staan Kees en Linda in de aflevering oog in oog met de oplichters. Het lukt Kees om een deel van haar geld terug te krijgen van de Sawaka Boys, zoals de oplichters zich noemen. Maar Linda is nog steeds een fors bedrag en heel veel illusies armer. En het ergste is: ze is nog steeds verliefd.

Lees ook
Pas op: internetoplichters extra actief rond feestdagen

‘Dat overkomt mij niet’

Op Twitter verbaasde men zich over hoe gemakkelijk de oplichters Linda in hun greep kregen. Toch blijkt dit soort fraude veel vaker voor te komen dan men denkt.

De confrontatie met ‘Gabriel’ en zijn trawanten:

De hele aflevering van Oplichters op het Internet bekijk je hier

Lees ook
Deze man verdient geld door zich voor te doen als vrouwelijke ‘match’ op datingsite

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | BUITENLAND

Bron: SBS6 | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser