Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Bestuurslid basisschool De Korenaer vertelt over heftige week na ongeluk

Bestuurslid basisschool De Korenaer vertelt over heftige week na ongeluk

Hoe ga je als school om met zo’n enorm verlies zoals vorige week donderdag in Oss? In ‘RTL Late Night’ vertelt Sandra Beuving, lid van het bestuur waar De Korenaer onder valt, over de veelbewogen week.

| Jet Canneman

“Het is bijzonder om te zien hoe kinderen gewoon doorgaan”, aldus Beuving.

Stilte, toen direct actie

Toen de schoolmedewerkers vorige week het verschrikkelijke nieuws hoorden, was het bij iedereen even helemaal stil. “Voordat we er erg in hadden, waren er allemaal hulptroepen aanwezig, werd er van alles georganiseerd. Zo kwamen er direct mensen van Slachtofferhulp naar school en waren de politie en gemeente er om alles op te vangen. Zo ontstond er zonder al te veel woorden een gevoel van: we moeten hier iets doen, we moeten zorgen dat het voor de kinderen en ouders goed opgevangen wordt.”

Verdriet van de kinderen

Voor eigen emoties was nauwelijks tijd die eerste dagen. “Pas in het weekend kwam het moment waarop je je realiseerde: ik heb ook verdriet. En dat kan niet op de momenten dat je aan het werk bent of voor de klas staat.” De kinderen op school uiten hun emoties makkelijk, vertelt Beuving. “Ze hebben echt verdriet op allerlei momenten van de dag. Maar ze kunnen ook vijf minuten daarna weer vragen ‘gaan we nu weer rekenen?’ Ik vind het heerlijk om in de klassen te kijken en te zien dat er gewoon geklierd wordt.”

Kijk de hele aflevering van RTL Late Night hier terug.

Lees ook
Dit weten we tot nu toe over het tragische verkeersdrama in Oss

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser