fragment gemist

Deze moeder vindt het Nederlandse onderwijs zo slecht dat ze emigratie overweegt

Deze moeder vindt het Nederlandse onderwijs zo slecht dat ze emigratie overweegt

Het Nederlandse onderwijs baart de van oorsprong Zweedse Jennifer Pettersson enorme zorgen. De podcast die ze erover maakte, ‘Opgejaagd’, krijgt veel bijval. Van ouders, én leraren.

| Jet Canneman

In ‘Nieuwsuur’ (NOS) vertelt Pettersson hoe ze zelfs serieus overweegt terug te verhuizen naar Zweden, waar het onderwijs volgens haar veel beter is.

Lees ook
Christiaan (9) is hoogbegaafd en al klaar met álle lesstof van de basisschool

Discipline

“Hele jonge kinderen, die net uit de luiers zijn, worden met een ijzeren discipline aangepakt”, vertelt Pettersson. Overvolle klassen, eindeloze toetsen en gestrest personeel: dat is wat er vooral mis in het Nederlandse onderwijs volgens Pettersson. Nadat ze begon met haar podcast kreeg ze enorm veel bijval. Van leerkrachten zelf en duizenden ouders.

Podcast

Één van die ouders is Jennifer van den Broeke, die vanaf de eerste aflevering groot fan was van de podcast. “Het gaf mij een soort erkenning, dat ik er niet naast zat met m’n gevoel.” Van den Broeke mist al jaren van alles in het volgens haar veel te strakke Nederlandse onderwijssysteem. “Als ze moeten gaan leren lezen en rekenen is er geen ruimte meer om te spelen, te bewegen of creatief te zijn. Waarom kan dat niet samengaan?”

Bekijk het fragment hier (scroll naar beneden).

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NOS | Foto: NOS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Rian DrogendijkRian Drogendijk

Haha;heb tien jaar in Zweden gewoond met mijn drie kinderen en het slechte onderwijs was voor ons de grootste frustratie van die periode!!

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser