fragment gemist

Niet 'Zomaar een Gast': militair Marcel was getrouwd, had een gezin en kwam tóch uit de kast

Achter ieder mens zit een verhaal. In ‘Zomaar een Gast’ vertelt militair Marcel hoe hij uit de kast kwam, in een werkomgeving waar dat niet zo voor de hand ligt.

| Belinda Janssen

De stoere beroepsmilitair vertelde openhartig zijn verhaal aan presentatrice Evi Hanssen.

Lees ook
Marlies over haar uiterlijk: ‘Soms denk ik, kan ik even een ander hoofd lenen?’

Hallo Nederland, aangenaam kennis te maken
Dankzij kranten, tijdschriften en social media weten we zo ongeveer álles van de BN-ers. Maar van ‘gewone’ Nederlanders weten we eigenlijk niet zoveel. Zomaar een gast draait de celebrity-cultuur om: bekende mensen uit de media interviewen onbekende landgenoten. Al gingen de makers gisteren een kléin beetje over de grens: de Belgische presentatrice Evi Hanssen mocht de ‘Zomaar’-gasten het hemd van het lijf vragen.

In het leger uit de kast
Zo kwam ze in gesprek met Marcel, die vroeger militair was. Voor zijn werk bij defensie en de Verenigde Naties reisde hij af naar Israël, samen met zijn vrouw en zijn kinderen. Maar toch zat er iets niet helemaal goed, zo vertelde hij. Hij ging scheiden, vertrok weer naar Nederland en vertelde zijn leidinggevenden dat hij op mannen viel.

Einde carrière
Het betekende wel het einde van zijn militaire carrière, maar niet omdat hij homoseksueel was: “Ik kwam na de scheiding alleen voor de zorg van mijn kinderen te staan. Dan ben je niet meer uitzendbaar.” Samen met zijn vriend zit hij voor dit gesprek nu toevallig in hetzelfde fort waar hij ooit gestationeerd was. “Ik heb er nooit zo te koop mee gelopen. Maar echt gemakkelijk ligt het daar niet, nee.”

Geen kinderdroom, nu voor de derde keer zwanger
Ook Miriam wordt door Evi geïnterviewd. Ze is maatschappelijk werkster, maar is daar ook maar een beetje ingerold, want eigenlijk wilde ze militair worden. Haar toekomst ziet ze dan ook op een ander vlak. Misschien ergens in een ander land, in een oud huis om in te klussen. Ook haar kinderen zijn haar soort van ‘overkomen’. En ze meldt meteen dat ze zwanger is van de derde. “Ik ben toch gek ook, he? Ik wilde nooit moeder worden, eigenlijk. Ik plan niet zoveel vooruit. Het komt gewoon, en dromen veranderen ook.”

Lees ook
Lieke is in shock als ze niet één, maar twee kinderen krijgt: ‘Ik dacht, dat heb ik weer’

Twitter wil meer Onbekende Nederlanders zien
Geen BN-ers, maar ON-ers. Op Twitter houdt men wel van deze alledaagse, maar toch bijzondere verhalen.

Maatschappelijk werkster Miriam had ook een bijzonder verhaal te vertellen:

Bekijk de hele aflevering van Zomaar een Gast hier

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO. | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Zomaar een Gast

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Meer fragment gemist

Please update your browser