fragment gemist

Moedig: Nicole Buch gaat confrontatie aan met man die bij haar inbrak

Moedig: Nicole Buch gaat confrontatie aan met man die bij haar inbrak

Nicole Buch werd drie jaar geleden het slachtoffer van een inbraak én een gewelddadige overval in haar eigen huis. In ‘Buch buiten de Bajes’ gaat ze de confrontatie aan met één van de inbrekers.

| Belinda Janssen

Tot haar grote frustratie is er geen sprake van berouw bij de jonge crimineel.

Lees ook
Telefoongesprek 112: Nicole Buch oog in oog met inbrekers

Zélf slachtoffer
Nicole Buch was jarenlang gelukkig met haar echtgenoot: tv-maker Menno Buch. Samen maakten ze de serie Buch in de Bajes, waarin ze zich verdiepten in de complexe problematiek van criminaliteit. Maar Nicole en Menno werden zelf ook slachtoffer van zware criminelen.

In hun eigen huis overvallen
In februari 2014 werden ze in hun eigen huis overvallen. Toen ze al in bed lagen, hoorden ze gemorrel aan de ramen. Nicole belde in paniek 112, maar het lukte de inbrekers om met een koevoet binnen te komen. Ze zetten een pistool op Menno’s hoofd en gingen er met onder meer een verzameling horloges vandoor. Slechts enkele maanden later overleed Menno, na een slopende ziekte.

Lees ook
Menno Buch (62) overleden

Confrontatie met een ijskoude crimineel
Drie jaar later gaat Nicole de confrontatie aan met een van de jonge criminelen. Hij was aanwezig bij een eerdere inbraak in Nicole’s huis, en via de inbrekers-tamtam op de hoogte van wat het stel stond te wachten. Ze spreekt hem in de gevangenis, maar de inbreker is niet erg onder de indruk van háár trauma en angsten. “Ik hoorde later dat die man was overleden. Dat vond ik wel jammer, ja. Maar spijt? Moet je eens kijken hoe ik hier zit!”

Twitter is verbijsterd
Op Twitter was grote bewondering voor de dappere actie van Nicole. De verbijstering over het gebrek aan respect van de jonge crimineel was minstens even groot.

Bekijk het fragment hier:

Zó heftig ging het eraan toe tijdens de overval. Nicole maakte een reconstructie:

Bekijk de hele aflevering van Buch Buiten de Bajes hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot Buch Buiten de Bajes

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Joyce BrownJoyce Brown

Heel veel respect voor jou Nicole! Wat een mooi en interessant programma en heel begrijpelijk om te zien hoe je brak aan het einde. Dit doet een inbraak dus met de bewoners. Echt respect!!

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Meer fragment gemist

Please update your browser