Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Emotioneel gesprek: Nicky Romero over zijn vriendschap met overleden dj Avicii

Emotioneel gesprek: Nicky Romero over zijn vriendschap met overleden dj Avicii

De wereld stond voor veel muziekliefhebbers even stil, toen gisteren bekend werd dat Avicii is overleden. Vriend en collega Nicky Romero vertelde over zijn band met de Zweedse dj.

| Belinda Janssen

Nicky blikte terug op de laatste keren dat hij contact had met Avicii.

Lees ook
Wereldberoemde dj en producer Avicii op 28-jarige leeftijd overleden

Leven in sneltreinvaart

Hij werd maar 28: Tim Bergling, beter bekend als Avicii. Maar lange tijd leefde de razend populaire muzikant in sneltreinvaart. Daar ging hij al bijna aan onderdoor. Zijn slechte gezondheid en een ongezonde relatie met alcohol zorgden ervoor dat hij in 2016 stopte met touren. Tim vertelde voorafgaand aan zijn beslissing dat hij nog altijd van muziek maken hield, maar niet van alle toestanden eromheen. Dat werd ook pijnlijk duidelijk in de documentaire True Stories, die recent op Netflix werd gezet.

Donkere track

De Nederlandse dj Nicky Romero werkte vaak samen met Avicii, met wie hij in de loop der jaren goed bevriend is geraakt. Tims plotselinge dood raakt hem dan ook enorm. Bij Humberto Tan vertelde hij dat de laatste tracks die hij van Avicii kreeg toegestuurd, zeker achteraf bezien soms behoorlijk donker van aard waren. Zo stuurde hij een nummer dat hij met Chris Martin had opgenomen met de titel Heaven. “Ik had het idee dat hij aan de beterende hand was, want hij was weer lekker muziek aan het maken. Dat had hij ook een tijdje helemaal niet gedaan. Op dat nummer spreekt hij ook over ‘going to heaven.’

Lees ook
Avicii draait op bruiloft van Zweedse prins Carl

Tragisch einde

Avicii werd gisteren levenloos in de Omaanse hoofdstad Muscat gevonden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt, maar de woorden van Nicky Romero waren op zijn minst opvallend. Zichtbaar aangeslagen: “Ik heb voor Late Night ook nog met een andere bron gesproken. Kijk, iedereen hoopt dat het geen zelfmoord is. Dat hoop je natuurlijk. En aangezien hij zoveel lichamelijke klachten had, er waren zelfs een aantal organen verwijderd, dan hoop je stiekem heel erg dat het niet zijn eigen keuze was op dat moment. Maar dat het gewoon, en dat klinkt een beetje gek, een soort van natuurlijk was, in plaats van dat hij er zelf voor koos.”

Fans zijn geschokt

Op Twitter werden wereldwijd al meer dan drie miljoen berichten over Avicii geplaatst. Zo’n talent, en dan zo jong overlijden, dat komt keihard binnen.

Bekijk het fragment hier:

Wat was dit een ongelooflijk mooi eerbetoon. Zangeres Davina Michelle legt haar hart en ziel in Wake Me Up van Avicii.

De hele aflevering van RTL Late Night bekijk je hier.

‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot RTL Late Night

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser