Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Model Loiza Lamers (22) openhartig over haar moeilijke jeugd en geslachtsoperatie

Model Loiza Lamers (22) openhartig over haar moeilijke jeugd en geslachtsoperatie

Ze was de eerste transgender wereldwijd die ‘Holland’s Next Top Model’ won. Maar de weg daar naartoe was niet altijd makkelijk.

| Boris Lemereis

In Van Der Vorst Ziet Sterren (RTL) vertelt Loiza hoe heftig ze vroeger werd gepest.

Lees ook
Loiza Lamers: ‘Ik wil alleen een voornaam nodig hebben’

Geslagen met stokken
Loiza wilde als kind altijd graag meisjeskleding aan. Maar niet iedereen kon daarmee omgaan. Loiza vertelt hoe ze als achtjarige “meerdere malen” van haar fiets werd getrapt door jongens van een jaar of vijftien. “Ik ben in elkaar geslagen en bewerkt met stokken.”

Geen kinderen
Loiza zelf kon redelijk makkelijk over de gebeurtenissen heen stappen, vertelt ze. Maar voor haar ouders was het moeilijker. “Als ik die blik in hun ogen voor me haal, dan breekt mijn hart. Ik kon die klappen wel aan, maar hoe die jongens via mij, mijn ouders zo’n pijn deden… dat zal ik nooit meer vergeten.” Voor Loiza is dat zelfs een reden om geen kinderen te willen.

Dikke loser
Inmiddels heeft een deel van de jongens hun excuses aangeboden. “Dat vind ik dan wel weer heel stoer.” Maar als Peter van der Vorst de jongens die haar dit aan hebben gedaan “losers” noemt, kan ze niks anders dan dat beamen. “Ja, dan ben je echt een loser. Echt een dikke loser.”

Geslachtsoperatie
Loiza is niet alleen open over de pesterijen in haar jeugd, ze vertelt ook over haar geslachtsoperatie, die op haar achttiende plaatsvond. Het is eenmalig dat ze hierover praat. “In heel veel interviews wordt ernaar gevraagd. Ik hoop dat het met dit interview klaar is. Ik ben volledig vrouw. Wil je het weten, kijk dan gewoon Van Der Vorst Ziet Sterren terug.”

Topwijf
Kijkers op Twitter waarderen de openhartigheid van Loiza. ‘Wat een topwijf’, schrijft iemand. Een ander: ‘Heel veel respect voor deze dame.’

De hele uitzending van Van Der Vorst Ziet Sterren kijk je hier terug.

Lees ook
Twitter in opperste verbazing: Rick Engelkes is 58, maar ziet er zóveel jonger uit

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: Van Der Vorst Ziet Sterren | Foto: Still RTL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser