Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Zo gaat het nu met Mike Lingen (22), die onderbeen en oor verloor bij treinongeluk

Zo gaat het nu met Mike Lingen (22), die onderbeen en oor verloor bij treinongeluk

Mike Lingen was één van de grootste jiu jitsu-talenten ter wereld, maar belandde vorig jaar onder een trein door een ongeluk. Bij ‘Jinek’ (KRO-NCRV) vertelt hij over zijn herstel. 

| Kirsten Zijderveld

Kijkers zijn het unaniem met elkaar eens: wat een held. En nog eentje met humor ook.

Lees ook
Selfie met slachtoffer treinongeluk zorgt voor veel verontwaardiging in Italië

Mijn wedstrijd

Mike verloor door het ongeluk – waarbij hij struikelde en onder de trein belandde – niet alleen twee lichaamsdelen, ook zijn hersenen leken flink beschadigd doordat hij in coma had gelegen. “Hoe ik moet herstellen, dat is nu mijn wedstrijd.”

‘Ik werd vertroeteld’

De oud-topsporter vertelt dat hij moest revalideren op een afdeling waar voornamelijk ouderen zaten. Maar daar heeft hij totaal geen slechte herinneringen aan, want het waren net allemaal opa’s en oma’s. “Eigenlijk was het hartstikke leuk. Ik werd een beetje vertroeteld door iedereen”, vertelt hij lachend.

Waar is het oor?

Eva vraagt zich af waar Mikes oor nu is. “Die mag je best zien, hij zit hier in m’n lies.” Ze hebben het oor na het ongeluk in z’n lichaam genaaid omdat het lichaamseigen is en het daar behouden blijft. Als je het daarbuiten bewaart, verschrompelt het. Staatssecretaris Paul Blokhuis, die ook aan tafel zit, wil bést even voelen. En dat gaat zo:

Leven na treinongeluk

Twee studenten journalistiek vonden het verhaal van Mike zo bijzonder dat ze er de documentaire Vechtlust over maakten. Dit weekend gaat-ie in première. Het volledige fragment van Mike Lingen bij Jinek bekijk je hier.

Kijkers zijn het unaniem eens: een held met humor. 

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: KRO-NCRV | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser