Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Melissa werd jarenlang door haar opa misbruikt en vertelt erover in 'Jinek'

Melissa werd jarenlang door haar opa misbruikt en vertelt erover in 'Jinek'

In het nieuwe programma ‘Misbruikt’ gaat Geraldine Kemper met slachtoffers van seksueel misbruik terug naar hun verleden. Gisteravond schoof ze met twee deelnemers bij Eva Jinek aan.

| Jet Canneman

Een daarvan is Melissa, die jarenlang werd misbruikt door haar opa.

Lees ook
Rensces halfoom beweert dat hij haar vader is: ‘Ik schaam me er niet voor’

Klaar met het geheim
Ze is in Misbruikt de confrontatie met hem aangegaan. Haar opa misbruikte haar van haar zevende tot haar elfde. Later heeft ze aangifte tegen hem gedaan en is hij veroordeeld. Ze vertelt waarom ze heeft meegedaan aan het programma. “Ik was gewoon klaar met het geheim. Meer mensen zouden over misbruik moeten vertellen, maar dan moet ik dat zelf natuurlijk ook wel doen.”

Ook impact op haar broer
In Misbruikt spreekt ze ook met haar ouders en broer. Haar broer vertelt hoe het misbruik ook invloed op hem heeft, meer dan Melissa had gedacht. “Ik wist wel dat hij nog moeite had met dingen. Zo wil hij altijd als mijn dochter komt logeren het douchegedeelte liever aan zijn vrouw overlaten. Maar ik wist niet dat het ook binnen zijn relatie gevolgen had.”

Band met vader
Ook de relatie met Melissa’s vader heeft sterk geleden onder het misbruik van haar opa – zijn vader. Zo had ze wel al altijd een goede band met hem, maar is hun relatie op het gebied van intimiteit sterk veranderd door het misbruik.

Knuffelen was ongemakkelijk
“Hij was zo bang om op zijn eigen vader te lijken of iets per ongeluk te doen bij mij waar ik van zou schrikken. Hierdoor voelde ik bij de aanrakingen een spanning, het was altijd ongemakkelijk.” In het programma spreekt ze het verdriet hierover ook uit naar haar vader; inmiddels proberen ze dit aspect van hun relatie te verbeteren.

Lees ook
Rik (16) werd vanaf zijn twaalfde twee jaar lang seksueel misbruikt door twee mannen

Bekijk het hele interview hier. Of kijk hier de hele uitzending van Jinek terug.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: KRO-NCRV | Foto: KRO-NCRV

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser