fragment gemist

Melanies zoon werd vermoord, nu spreekt ze verdachten toe: 'Ik haat jullie zo intens'

Melanies zoon werd vermoord, nu spreekt ze verdachten toe: 'Ik haat jullie zo intens'

De 23-jarige Joël wordt op oudejaarsavond 2015 neergestoken en overlijdt. In ‘Spreekrecht’ (RTL4) richt zijn moeder het woord tot de twee verdachten die zijn opgepakt.

| Jet Canneman

Ze wil hen duidelijk maken wat voor impact Joëls dood op de hele familie heeft gehad.

Lees ook
Rik (16) werd vanaf zijn twaalfde twee jaar lang seksueel misbruikt door twee mannen

Totaal onverwacht
De twee verdachten zwijgen over de toedracht van de moord, terwijl het voor Melanie juist zo ontzettend belangrijk is om te weten wat er precies is gebeurd. Voor haar kwam Joëls dood volkomen onverwacht. Het ene moment waren ze nog aan het appen over de hapjes op oudejaarsavond, het volgende moment kreeg ze een telefoontje dat Joël was neergestoken en vocht voor zijn leven in het ziekenhuis.

Bijna beide zoons kwijt
Dat hij daadwerkelijk kon overlijden, daar had ze eigenlijk geen moment rekening mee gehouden, vertelt Melanie aan Angela Groothuizen. “De arts zei dat het 50/50 was, maar dat het die ene 50 procent zou zijn dat hij dood ging, daar had ik gewoon niet aan gedacht.” De dood van Joël heeft een enorme impact op het leven van familie en vrienden. Zo heeft zijn jongere broertje, met wie Joël ontzettend close was, zelfs al een zelfmoordpoging gedaan omdat hij nauwelijks kan leven zonder zijn oudere broer.

Lees ook
Spreekrecht slachtoffers in rechtszaal wordt uitgebreid

Leven nu een hel
Melanie wil graag aan de verdachten en de rechters vertellen welk leed de moord heeft veroorzaakt bij de nabestaanden. Dat doet ze met een zeer emotioneel betoog tijdens de rechtszitting, waarin ze duidelijk maakt wat een hel haar leven nu is: “Ik haat jullie zó intens.”

Bekijk de hele aflevering van ‘Spreekrecht’ hier.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser