Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Martin Gaus legt - op zijn eigen wijze - uit waarom hij geen bezwaar heeft tegen hondenshows

Martin Gaus legt - op zijn eigen wijze - uit waarom hij geen bezwaar heeft tegen hondenshows

Momenteel vindt de grootste hondenshow ter wereld plaats in de Amsterdamse RAI. ‘Hondenfluisteraar’ Martin Gaus én dierenrechtenactivist Hans Baaij ventileerden hun mening in ‘Laat op één’.

| Belinda Janssen

De mannen stonden zo ongeveer lijnrecht tegenover elkaar, maar de discussie verliep nogal apart.

Rastypische problemen

Klein bolle hoofdjes, platte snuiten, slechte heupen en extreme huidplooien. Er is heel wat mis met de hondenfokkerij, wat zich helaas vertaalt in diverse rastypische problemen. Nu de Amsterdamse RAI meer dan dertigduizend honden te gast heeft voor de World Dog Show 2018, stelt activist Hans Baaij van Stichting Dier en Recht de diervriendelijkheid daarvan ter discussie.

‘Zelfreinigend vermogen’

Ook Martin Gaus zat aan tafel bij presentator Nadia Moussaid. Als hondenexpert kent hij zijn mores, maar in tegenstelling tot Baaij heeft hij totaal geen bezwaar tegen dergelijke hondenshows. Volgens hem zijn daar juist de goedwillende fokkers aanwezig en worden zieke, ongezonde of onaardige honden gediskwalificeerd. “Deze shows hebben een zelfreinigend vermogen”, zo stelde hij.

Lees ook
‘Fikkie af’: Martin Gaus maakt comeback met online hondenshow

Adam, Eva en Hamsters

Baaij stelt op zijn beurt dat de doorgefokte honden vaak een product van inteelt zijn, waarop Gaus pareert dat dat “voor mensen ook zo is”. Hij verwijst daarbij naar het bijbelse verhaal van Adam en Eva. Bovendien bestaat volgens hem de gehele hedendaagse hamsterpopulatie bij gratie van slechts twee Oostenrijkse exemplaren. Baaij wordt volkomen overdonderd door Gaus’ nogal bijzondere argumentatie, wat een vermakelijk gesprek oplevert en het eigenlijke onderwerp naar de achtergrond drukt.

Klem gekletst door Gaus

Het optreden van Martin Gaus zorgde thuis voor gefronsde wenkbrauwen, maar ook voor hilariteit. Wie met deze doorgewinterde hondenman de discussie aan wil gaan, kan zich maar beter goed voorbereiden.

De hele aflevering van Laat op één bekijk je hier. Het fragment begint op 04.11 minuten.

Lees ook
Slapen met je kat of je hond, is dat nou ongezond? Martin Gaus legt uit

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Laat op één

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Leuk die kerstboom, maar op deze manier haal je de kerst pas écht in huis
Advertorial

Leuk die kerstboom, maar op deze manier haal je de kerst pas écht in huis

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat alles meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser