Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Wim Sonneveld-cover van Maan in 'DWDD' valt niet in smaak bij publiek

Wim Sonneveld-cover van Maan in 'DWDD' valt niet in smaak bij publiek

Gisteravond mocht zangeres Maan in ‘De Wereld Draait Door’ de tweede editie van muziekrubriek ‘Songs in the Key of Life’ invullen. Ze koos voor Wim Sonnevelds ‘Het Dorp’, maar maakte daar niet iedereen blij mee. 

| Justine Wouterson

Op Twitter verschenen meerdere negatieve reacties over haar vertolking van de Nederlandstalige klassieker.

Van geboorte tot de dood

In Songs in the Key of Life behandelt DWDD de mooiste liedjes die bij de sleutelmomenten van het leven horen; van de geboorte – daarmee trapte Alain Clark vorige week af met Stevie Wonders Isn’t She Lovely – tot de dood. Maan kreeg de kindertijd onder haar hoede. Ze koos voor Het Dorp van Sonneveld, omdat het liedje een van de favorieten van haar moeder is en haar enorm herinnert aan haar eigen jeugd in het dorpje Bergen, waar ze opgroeide.

Afgebrand

Veel Twitteraars hadden Maan echter liever iets anders horen zingen. Op het sociale platform viel veelal te lezen dat de zangeres het nummer ‘om zeep hielp’ en dat ze te jong zou zijn om dergelijke teksten te kunnen zingen.

Positieve reacties

Toch is niet iedereen teleurgesteld. Er wordt ook geschreven dat de cover voor tranen van ontroering zorgde en dat het juist mooi is dat een ‘jonge zangeres deze keuze maakt’. Ook vinden velen de harde kritieken zeer onterecht.

Bekijk hier het fragment met Maan terug vanaf minuut 37.50.

Lees ook
Zangeres Maan in tranen na deze mislukte grap Radio 538

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | MUZIEK

Bron: DWDD, Twitter | Foto: Still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Ilk vond het prqchtig, die vrouw heeft een hele mooie stem. Het is zo makkelijk om iemand af te branden wat presteren die criticasters zelf.

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser